20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCântăreţul croat care a câştigat locul II la Eurovision şi-a donat recompensa primită de la guvern

Cântăreţul croat care a câştigat locul II la Eurovision şi-a donat recompensa primită de la guvern

Reprezentantul Croaţiei la ediţia din acest an a Eurovision a declarat, joi, că nu poate accepta recompensa oferită de guvernul ţării sale. Baby Lasagna vrea ca banii, 50.000 de euro, să fie donaţi unor clinici de hematologie şi oncologie pentru copii, informează Agerpres.

„Mulţumesc guvernului croat pentru recompensa de 50.000 de euro, dar nu o pot accepta (…) pentru că sunt multe alte persoane şi organizaţii care au nevoie de aceşti bani mai mult decât mine“, a scris pe Instagram Marko Purišić, cunoscut după numele său de scenă Baby Lasagna.

Marko Purišić i-a cerut premierului croat, Andrej Plenkovic, să doneze 25.000 de euro Institutului de oncologie şi hematologie pediatrică Mladen Ćepulić, iar restul de 25.000 de euro Departamentului de hematologie, oncologie şi transplant de celule stem hematopoietice de la spitalul KBC Zagreb.

Baby Lasagna s-a clasat pe locul secund la Eurovision 2024, cu piesa „Rim Tim Tagi Dim“, cel mai bun rezultat înregistrat de Croaţia în istoria participării sale la acest concurs muzical.

Guvernul interimar a decis, în şedinţa de joi, să îl recompenseze pe Marko Purišić pentru performanţa sa la concursul muzical Eurovision din acest an şi pentru contribuţia cântăreţului la promovarea Croaţiei în străinătate.

Citeşte şi: Un bărbat a avariat cinci autoturisme încercând să fure unul dintre ele

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS