24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriArtroscopia, procedura minim invazivă pentru afecțiunile genunchiului, accesibilă pentru pacienții din Craiova

Artroscopia, procedura minim invazivă pentru afecțiunile genunchiului, accesibilă pentru pacienții din Craiova

Rupturile de ligamente, leziunile cartilajului, sinovitele cronice, artrozele genunchiului și corpii străini articulari pot fi astăzi soluționate printr-o intervenție confortabilă pentru pacienți, minim invazivă: artroscopia, cea mai modernă procedură chirurgicală pentru afecțiuni ale genunchiului.

Artroscopia este o procedură chirurgicală minim invazivă asupra unei articulații. Intervenția îi permite ortopedului să stabilească cu exactitate diagnosticul şi să trateze leziunile intraarticulare. Artroscopia este extrem de utilă în special pentru patologiile de mare fineţe din ortopedie.

„Spre deosebire de o operație deschisă, procedura de artroscopie genunchi implică un timp de recuperare mult mai scurt, rata de succes crește, iar prognosticul postoperator este îmbunătățit. Pacientul beneficiază de reducerea durerii și a rigidității postoperatorii”, precizează echipa de medici de la Vitaplus Medical.

Ce presupune artroscopia

„Pentru artroscopia genunchiului se fac doar două incizii mici, una pentru artroscop (care are la capăt o cameră video miniaturală și o sursă de lumină) și una pentru instrumentele chirurgicale (care sunt mult mai fine decât instrumentele tradiționale). Camera video transmite pe un monitor imaginile mărite din interiorul articulaţiei. Astfel, chirurgii ortopezi pot diagnostica și repara țesuturile rupte, cum ar fi ligamentele și meniscul sau cartilajul”, adaugă ortopezii de la Spitalul Vitaplus, de pe strada Anul 1848, nr. 100 din Craiova, unde artroscopia de genunchi pentru diagnostic avansat sau pentru tratament minim invaziv este realizată în cele mai bune condiții, într-un bloc operator echipat modern, cu aparatură de înaltă precizie.

„La VITAPLUS, pacienții cu durere de genunchi beneficiază de consultații de ortopedie realizate de medici foarte bine pregătiți profesional și de investigații imagistice performante, pentru stabilirea diagnosticului corect. Chirurgii ortopezi din rețeaua medicală VITAPLUS au experiență îndelungată în tratamentul chirurgical al afecțiunilor articulare, inclusiv prin tehnici minim invazive, cum este artroscopia de genunchi”, transmite echipa centrului medical.

Cum este pregătit pacientul pentru procedură și ce este indicat post-intervenție

În cadrul consultului preanestezic, medicul anestezist stabilește, de comun acord cu pacientul, metoda de anestezie potrivită. Procedura durează aproximativ 30-60 minute și necesită internare de zi. După intervenţie. pacientul rămâne câteva ore sub supraveghere, putând pleca acasă în aceeaşi zi.

Pentru o recuperare optimă după intervenția artroscopică, pacienții VITAPLUS au acces la un program personalizat de reabilitare medicală, stabilit de un specialist. În acest fel, ei își vor recâștiga în scurt timp mobilitatea articulară și se vor putea întoarce rapid la activitățile cotidiene.

Aparatura performantă și pregătirea medicilor, garanțiile actului medical de calitate

Printre cele mai frecvente servicii medicale în sfera ortopediei oferite în clinica Vitaplus se numără, alături de artrosopia de genunchi, tratamentul ortopedic și chirurgical al fracturilor, excizia chisturilor sinoviale, tratamentul Hallux Valgus.

Indiferent de vârstă, grija pentru sănătate trebuie pusă în topul listei de priorități. Calitatea actului medical în clinica Vitaplus se bazează pe aparatura performantă și pe pregătirea permanentă a medicilor.

Lista completă a serviciilor medicale oferte la VITAPLUS (majoritatea în contract cu CAS) o găsiti accesând www.vitaplusmedical.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS