29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul pune la dispoziția românilor o platformă pe care se pot raporta dezinformările și manipulările online

Guvernul pune la dispoziția românilor o platformă pe care se pot raporta dezinformările și manipulările online

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat, vineri, lansarea platformei #nofake, prin care poate fi raportat conţinutul inadecvat de pe reţelele sociale – falsuri digitale, conţinut denigrator, dezinformări şi manipulări.

Platforma poate fi accesată pe site-ul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID), la adresa https://www.mcid.gov.ro/nofake/.

„Platforma #nofake va funcţiona ca punct de contact pentru cererile de analiză pe care românii le fac în ce priveşte falsurile digitale, conţinutul denigrator, dezinformările şi manipulările online. Le mulţumesc partenerilor noştri din mediul privat – Google, Meta şi TikTok – pentru eforturile de până acum.

Au reuşit să implementeze sisteme foarte eficiente, prin care o parte substanţială din conţinutul deepfake este blocat chiar înainte de publicare. Acest nou mecanism de raportare va funcţiona complementar cu eforturile de până acum şi cu posibilitatea pe care fiecare reţea socială o oferă deja, prin propriile instrumente de raportare. Platforma #nofake va asigura raportarea şi analiza rapidă a acelor materiale, puţine, care ar putea trece de filtrele implementate până la acest moment de fiecare reţea socială în parte”, a afirmat Bogdan Ivan.

Potrivit comunicatului, platforma #nofake funcţionează ca un canal de raportare temporar în anul 2024 şi vizează asigurarea integrităţii alegerilor democratice, atât la nivel local, naţional şi prezidenţial, cât şi la nivel european.

Citeşte şi: Un tânăr de 18 ani a încercat să jefuiască o sală de jocuri de noroc, dar a plecat cu mâna goală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS