14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinA fost odată... la Hollywood

A fost odată… la Hollywood

După aerul retro şi sentimentul de nostalgie de la Oscar, datorită unor pelicule precum „The Artist“ sau „Hugo Cabret“, Hollywoodul se întoarce şi la poveşti, potrivit corriere.it

Mai-marii de la Hollywood au decis să îşi întoarcă privirea asupra poveştilor culese odinioară de Fraţii Grimm şi de Charles Perrault sau scrise de Hans Christian Andersen. Deşi acestea au fost deja adaptate în nenumărate variante, de data aceasta, producătorii de la Hollywood încearcă o abordare mai „crudă“ a basmelor, astfel că acestea devin adevărate poveşti de groază, menite într-un fel să îi convingă pe copii să se gândească de două ori înainte de a intra în pădure noaptea sau de a accepta dulciuri de la bătrâne care locuiesc în case de turtă dulce. O parte dintre aceste proiecte sunt concurente, cum e cazul celor trei adăptări ale Albei ca Zăpada, în care le revedem pe Kristen Stewart şi pe Julia Roberts. „Snow White and the Huntsman“ – „Albă ca Zăpada şi vânătorul“, regizat de Rupert Sanders pe un scenariu de Evan Daughery, transformă povestea ce aminteşte mai degrabă de „Stăpânului inelelor“. De data aceasta, Albă ca Zăpada nu este eroina neajutorată din basm, ci o prinţesă care evadează după 11 ani din temniţa reginei rele şi, în loc să mănânce mere otrăvite, fuge în pădure cu ajutorul Vânătorului. În rolul prinţesei războinice o revedem pe Kristen Stewart, Chris Hemsworth din „Thor“ joacă rolul vânătorului de recompense, iar Charlize Theron – rolul reginei.
 
 Altă Mărie…
 
Altă adaptare a aceluiaşi basm o are drept protagonistă în rolul veninoasei regine pe Julia Robert. De data aceasta, nu vom avea de-a face cu un film de acţiune, ci mai degrabă cu o poveste pentru toată familia, care va miza mai mult pe umor. Alături de Roberts, în rolul Albei ca Zăpada a fost aleasă Lily Collins.
Al treilea film cu Albă ca Zăpada, „Snow and the Seven“, va fi lansat anul viitor şi este în lucru încă din 2002 la studiourile Disney. De data aceasta, avem de-a face cu o englezoaică din secolul al XIX-lea care, la moartea tatălui, se întoarce la casa ei din Hong Kong şi descoperă că mama vitregă complotează contra ei. Ea reuşește să fugă de aceasta în China Continentală, unde va întâlni o bandă de şapte războinici călugări Shaolin.
 
Personaje celebre
 
Dar Albă ca Zăpada nu e singurul personaj de poveste pe placul mai-marilor de la Hoolywood. Un prim film din noua serie de basme hollywoodiene a fost „Red Riding Hood“, combinaţie de Scufiţa Roşie şi „Twillight“, creată de Catherine Hard-wicke, realizatoare a primului film din seria Amurg.
De asemenea, îi vom vedea pe marile ecrane pe Hansel şi Gretel în „Hansel and Gretel: Witch Hunters“ într-o continuare a celebrei poveşti. La 15 ani de la traumatizantele evenimente din Căsuţa de Turtă Dulce, Hansel şi Gretel (Gemma Arterton) s-au transformat în doi vânători de vrăjitoare. Alt proiect este cel legat de „Jack the Giant Killer“, cu Nicholas Hoult în rolul lui Jack, tânărul fermier pornit să salveze o prinţesă din ghearele legendarilor giganţi. Alt proiect Disney este „Oz: The Great and Powerful“, regizat de Sam Raimi şi care prezintă povestea unui tânăr iluzionist ajuns mare vrăjitor în cetatea fermecată Oz.
 
Proiecte noi
 
Alt proiect care a primit undă verde este ecranizarea basmului „Frumoasa din Pădurea Adormită“, cu Haillee Steinfeld, în rol principal, adolescenta de 14 ani care a fost nominalizată la Oscar pentru rolul din „Adevăratul curaj“, regizat de fraţii Coen. Steinfeld interpretează rolul prinţesei Aurora, care, în loc să pice într-un somn profund, ar intra de fapt într-o lume de vis, din care să încerce să evadeze.
De asemenea, mai-marii de la Warner Bros intenţionează să investească o sumă enormă în celebra poveste a lui Carlo Collodi, „Pinocchio“. Pelicula este anunţată pentru anul viitor şi, din câte pare, regia va fi semnată de Tim Burton. Noul Pinocchio are în centru povestea lui Geppetto, care pleacă într-o călatorie periculoasă şi întunecată pentru a-şi găsi marioneta pierdută. Warner Bros se află pentru moment în negocieri cu Robert Downey Jr. pentru a prelua rolul lui Geppetto. Filmul ar urma să coste peste 150 de milioane de dolari.
În acelaşi timp, nu trebuie uitat nici „Maleficient“, care prezintă povestea „Frumoasei adormite“ din perspectiva vrăjitoare rele. Din câte se pare, acest proiect a fost pus la cale în 2009 de Brad Bird, cu Angelina Jolie în rolul principal. De asemenea, în 2013 am putea asista la premiera „Peter Pan Begins“, cu Channing Tatum în rol principal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS