14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Scurte ştiri

Ilie Gheorghe, la şedinţa solemnă a Academiei Române

Actorul Ilie Gheorghe va participa marţi, 1 martie, la şedinţa solemnă a Academiei Române, cu prilejul aniversării a 75 de ani de la naşterea lui Marin Sorescu. „Unul dintre cei mai importanţi actori ai trupei craiovene, colaborator constant timp de 20 de ani al lui Silviu Purcărete, Ilie Gheorghe a fost invitat de academicianul Eugen Simion pentru a susţine un recital de poezie soresciană“, a precizat Vally-Virginia Predoaica, secretar literar al Teatrului Naţional.
• Mirela Marinescu

Mărţişoare pentru fiecare

Muzeul Olteniei, în colaborare cu Asociaţia Culturală „Craiova“, a organizat, în perioada 14 – 18 februarie, Atelierele de Confecţionat Mărţişoare. În cadrul acestora, copii din peste 80 de unităţi şcolare au meşterit mărţişoare tradiţionale sub îndrumarea specialiştilor muzeului.
Cele mai frumoase simboluri ale primăverii vor fi premiate luni, 28 februarie, ora 11.00, la sediul nou al Muzeului Olteniei.
După festivitate, exponatele vor fi scoase la vânzare, banii strânşi fiind donaţi unor copii cu probleme.
• Mirela Marinescu

„Eu, când vreau să fluier, fluier“, la premiile Gopo

„Eu, când vreau să fluier, fluier“, regizat de Florin Şerban, are 13 nominalizări la premiile Gopo 2011, care vor fi acordate pe 28 martie.
Pelicula va primi şi o distincţie specială pentru cel mai bun box-office, datorită celor peste 55.000 de bilete vândute la proiecţiile din ţară.
Anul trecut, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, filmul a câştigat Ursul de Argint şi distincţia „Alfred Bauer“, oferită pentru noi perspective cinematografice.
• NewsIn

„Suflet tânăr“, la Casa „Traian Demetrescu“

Salonul Medieval al Casei de Cultură „Traian Demetrescu“ din Craiova va găzdui expoziţia de pictură, colaje, grafică şi obiecte de artă textilă „Suflet tânăr“. Expun elevi ai Colegiului Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi“ şi ai Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“, sub coordonarea profesorului Cristina Manea.
• Mirela Marinescu
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS