14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlimente pentru frumuseţe

Alimente pentru frumuseţe

Alimentele nu sunt utile doar pentru a satisface o necesitate primară, cum este foamea, şi nici nu reprezintă doar elementele de bază pentru a supravieţui. Potrivit Yahoo!News, unele dintre ele au proprietăţi benefice pentru organism şi, totodată, ne ajută să ne conservăm frumuseţea.  

Spanacul

Spanacul are un conţinut bogat de luteină, zeaxantină şi carotenoide, substanţe chimice care au proprietăţi benefice pentru sănătate. O caracteristică specială a spanacului este aceea că menţine culoarea albă a corneei.

Ouăle

Adevărate resurse de energie, ouăle ne scot din necaz atunci când trebuie să pregătim un prânz săţios şi rapid. Pe lângă faptul că sunt delicioase, ouăle au mai multe proprietăţi benefice. Fierul din compoziţia lor ajută la prevenirea căderii părului. În plus, ouăle au conţinut bogat de sulf, care ajută părul să se menţină moale şi strălucitor.

Bananele

Bananele au proprietatea de a menţine pielea elastică şi plăcută la atingere. Potasiul din banane ne poate ajuta să limităm efectul nociv al factorilor de stres, precum şi al fumului de ţigară, al poluării şi al alimentaţiei incorecte.

Varza roşie

Bogată în sulf şi iod, varza roşie este foarte importantă pentru curăţarea organelor interne, ajutându-ne să eliminăm toxinele din organism.
De exemplu, dacă aveţi acnee, trebuie să ştiţi că problema vine din interior. Varza roşie vă poate ajuta pielea să îşi păstreze un aspect sănătos.

Sfeclă roşie

În sfecla roşie se găseşte betaină, un agent bioactiv care contribuie la digestia grăsimilor. În plus, sucul de sfeclă conţine o formă de clor, care ajută la digestie.
 
Carnea de curcan

În cazul în care vă doriţi unghii sănătoase, o podoabă capilară bogată şi o dantură perfectă, proteinele asimilate prin alimentaţie joacă un rol esenţial.
Ideală în acest caz este carnea de curcan. Nu uitaţi însă că o dietă variată, bogată în fructe şi legume, ne ajută să ne menţinem sănătatea şi frumuseţea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS