15.6 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Scurte ştiri

Ceas muzical de peste un milion de euro

Producătorul francez de ceasuri de lux Manufacture Royale a creat un orologiu muzical unic şi foarte scump, preţul acestei adevărate bijuterii ridicându-se la fabuloasa sumă de 1,2 milioane de dolari. După cum informează site-ul zigonet.com, ceasul botezat Opera, care are toate şansele să fie declarat cel mai scump din lume, este dotat cu un mecanism special, care permite cadranului să se mişte creând un fel de cameră de rezonanţă, care aduce aminte de burduful unui acordeon. Orologiul este realizat din aur roşu şi alb de 18 carate, este împodobit cu trei safire şi este compus din 60 de piese, marcând trecerea orelor şi a minutelor prin sunete muzicale. Până şi cutia este specială: ceasul este livrat într-o cutie de lemn, pe care se află o reproducere a Operei Bastilia din Paris. Unic şi destul de bizar, ceasul „Opera“ nu va fi produs decât în 12 exemplare, pentru ca drumul să fie deschis şi pentru alte ceasuri extravagante ce poartă semnătura Manufacture Royale.

Burger cu foie gras de Sărbători

Reprezentanţii unui lanţ de restaurante de tip fast-food din Franţa şi-au anunţat intenţia de a le oferi consumatorilor burgeri cu foie gras la preţuri accesibile oricărui buzunar. Potrivit Yahoo!News, sandvişul pe care compania Quick îl pregăteşte se va numi „Supreme Foie Gras“ şi va conţine foie gras de raţă (un fel de pate foarte fin făcut din ficat de raţă preparat după o metodă tradiţională), carne de vită, condimente dintre cele mai alese şi frunze de salată. Preţul acestuia urmează să fie de doar cinci euro, însă oferta este limitată, fiind valabilă doar în perioada 17-19 decembrie.
„Vrem să le oferim clienţilor gurmanzi posibilitatea de a se bucura de această delicatesă şi de a sărbători puţin înainte de Crăciun“, a explicat directorul de marketing al lanţului de restaurante Quick.

Maşinăria care serveşte bere

Berăria germană Trumer a găsit o metodă inedită de a promova băutura pe care o consumă: tehnicienii acestei companii au inventat o maşinărie automată de servit bere. După cum informează site-ul zigonet.com, aceasta umple pahare cu bere pe bandă rulantă, utilizând un mecanism special conceput pentru această operaţiune. Maşinăria botezată „Trumer Beer Machine“ a fost creată de berăria Pils Trumer, ai căror proprietari au dorit să poată servi berea într-un mod original, care să nu necesite nici cea mai mică intervenţie din partea omului.
Singura bilă neagră care ar putea fi acordată maşinăriei este faptul că umplerea unui pahar cu bere durează mai mult de un minut. Reprezentanţii Pils Trumer spun însă că aşteptarea merită, întrucât băutura este servită cu un guler de spumă „exact ca la carte“. Mecanismul a fost pus la punct pentru un spot publicitar menit să evidenţieze calitatea berii Trumer şi inventivitatea celor care o produc.

S-a zidit în pivniţa casei

Un pensionar din Germania care a vrut să zidească intrarea spre pivniţa casei în care locuieşte a reuşit performanţa de a se zidi pe dinăuntru, informează Yahoo!News. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că şi-a dat seama de eroarea făcută abia după ce a ridicat complet peretele de cărămidă. După ce a rămas blocat în pivniţă timp de câteva zile, pensionarul a reuşit într-un final să se elibereze doborând un zid, însă, nu se ştie din ce motiv, a preferat să distrugă peretele exterior, care făcea parte din casa vecinului, şi nu zidul pe care tocmai îl ridicase. Vecinii au fost cei care au anunţat poliţia că din pivniţa bărbatului se auzeau zgomote suspecte. Pensionarul a fost aşteptat la ieşire de oamenii legii, care au demarat o anchetă în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS