31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMarcus Gronholm a cistigat Raliul Finlandei

Marcus Gronholm a cistigat Raliul Finlandei

Echipajul finlandez Marcus Gronholm / Timo Rautiainen (Peugeot 307 WRC) a cistigat Raliul automobilistic al Finlandei, fiind cronometrat cu timpul de trei ore, sapte minute, 16 secunde si o zecime. Pe locul secund in cea de-a noua etapa a Campionatului Mondial s-a clasat cuplul estoniano-britanic Markko Martin / Michael Park (Ford Focus WRC), la 34 de secunde si sapte zecimi de invingatori, in timp ce echipajul iberic Carlos Sainz / Marc Marti (Citron Xsara WRC) a ocupat treapta a treia a podiumului, la un minut, 44 de secunde si cinci zecimi de primul loc.

Dintre abandonurile inregistrate in cursa din Finlanda, cele mai importante au fost ale pilotilor Petter Solberg (Subaru Impreza WRC 2004), Mikko Hirvonen (Subaru Impreza WRC 2004) si Harri Rovanpera (Peugeot 307 WRC).

In clasamentul mondial al pilotilor, primul loc este ocupat de francezul Sebastien Loeb, cu 66 de puncte, urmat de norvegianul Petter Solberg, cu 44 de puncte, estonianul Markko Martin si finlandezul Marcus Gronholm, ambii cu 42 de puncte. La constructori, lider este Citroen, 109 puncte, urmat de Ford, cu 83 de puncte, si Subaru, cu 64 de puncte.

Urmatoarea etapa a CM este Raliul Germaniei, intre 20 si 22 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS