15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Noi facem si nocturna, domnul Netoiu cind face echipa de cupe europene?“

„Noi facem si nocturna, domnul Netoiu cind face echipa de cupe europene?“

– Actionarul unic al Universitatii, Gigi Netoiu, pretinde ca dumneavoastra, ca primar, ati promis unele facilitati pentru echipa si nu v-ati tinut de cuvint.

– Primaria a facut chiar foarte multe pentru Universitatea. Reamintesc, s-au montat scaune pe „Ion Oblemenco“ in valoare totala de 15 miliarde de lei, bani din fondurile primariei. Nu percepem nici o chirie pentru stadion, ci doar plata utilitatilor si salariilor personalului. Dar si aici sint restante.

– Care-i situatia nocturnei?

– Nu se poate rezolva peste noapte! Aceasta investitie a fost pina recent in planul de investitii al consiliului judetean si nu s-a realizat, timp de aproape zece ani, nimic. In urma cu abia sase luni, s-a transferat in planul Consiliului Local Craiova si deja am intreprins demersurile legale privind realizarea lucrarii. Am contactat societati comerciale specializate in iluminatul public al oraselor (din Bucuresti, Ploiesti, Tirgoviste, Arad, Timisoara si Viena), pentru ca si Bania sa devina un municipiu modern si din punctul de vedere al iluminatului stradal si urmeaza licitatia. Una dintre facilitati va fi si realizarea nocturnei de pe „Ion Oblemenco“. Totul se face legal, eu nu-mi pot permite – si nici n-as putea – sa ofer facilitati echipei Universitatea decit, repet, legal. Sa avem noi echipa de cupe europene, ca restul se rezolva.

– Cu alte cuvinte, facilitatile promise clubului privat FC Universitatea le-ati acordat?

– Pai, n-ati inteles? Chirie pentru stadion nu percepem, iar din personalul de la stadion am efectuat reduceri (de la 22 la sase), am renuntat la paza jandarmilor, domnul Netoiu preferind o firma de bodyguarzi. Am promis si montarea scaunelor, ne-am tinut si de asta de cuvint. Acum ne ocupam de realizarea nocturnei, deci il rog pe domnul Netoiu sa nu mai declare lucruri neadevarate si astfel sa dezinformeze opinia publica.

„E o diferenta intre U Craiova si FCM Bacau“

– Ati amintit de datorii catre consiliul local. Care sint acestea?

– In total, SC UNIVERSITATEA SA avea la 1 aprilie 2002 o datorie de 4,5 miliarde de lei, reprezentind: salarii personal si utilitati pentru functionarea stadionului (1.442.880.833 lei), chirie pentru sediul clubului (62.150.886 lei). Toate aceste datorii se refera la perioada 1 aprilie 2001-1 aprilie 2002. Clubul Universitatea figureaza insa si cu alte restante mai vechi (din 1997, 1998, 1999): impozit salarii (2.699.112.875 lei), reclama si publicitate (333.123.090 lei), taxa auto (409.000 lei). Nu am evidenta celorlalte obligatii neachitate de club fata de Administratia Financiara.

– Domnul Netoiu propune, printre altele, alocarea a 1 sau 2% din bugetul Consiliului Local Craiova pentru FC Universitatea, oferind exemplul Primariei din Bacau.

– Craiova nu poate fi comparata cu Bacaul, asa cum o face confuz domnul Netoiu. FC Bacau este echipa Primariei Bacau. Adica, si transferarile de jucatori se fac acolo de catre primarie. Cind se vinde un jucator, banii intra in bugetul Consiliului Local Bacau, dar si cheltuielile se fac tot din acelasi buget. Este o diferenta uriasa intre FCM Bacau (echipa preluata de primarie) si clubul privat FC Universitatea. Primaria Craiova are doar stadionul in proprietate si, repet, nici chirie nu-i percepe clubului.

– In acest sezon, am fost eliminati rusinos din Cupa Romaniei de Cimentul Fieni (!), iar recent am pierdut acasa meciurile cu Petrolul si cu Ceahlaul, doua partide pe care destui de multi oameni de fotbal le-au catalogat un fel de non-combat. De Universitatea de astazi ce ziceti?

– Sint legat sufleteste de marea echipa a Craiovei, am realizari si amintiri frumoase de atunci. Acum? Nici nu stiu cum sa caracterizez perioada actuala, una jenanta. Nu-mi permit sa fac acuze, nici despre meciul cu Petrolul – pe care l-am vazut „live“ – nici despre cel cu Ceahlaul. Nu-i problema mea, dar sint greu de suportat asemenea infringeri pe terenul propriu din partea a doua formatii, zic eu, inferioare Universitatii. Oricum e rusinos.

„Velodromul

a fost mult mai ieftin!“

– Sinteti presedinte de onoare al U Pro Volei Craiova (m), echipa care s-a clasat pe locul cinci si in aceasta editie de campionat, desi la inceputul campionatului oficialii clubului repetau sloganul „Campionatul si Cupa“. Unii dintre ei va acuza ca nu v-ati tinut de cuvint in privinta termenului de dare in folosinta a salii de sport din Valea Vlaicii…

– Am demarat din proprie initiativa actiunea de transformare si modernizare a salii din Valea Vlaicii si astfel consiliul local si executivul au considerat oportuna realizarea acestui obiectiv. Au aparut apoi unele probleme deosebite, necunoscute atunci. Sincer va spun, daca as fi anticipat ceea ce a urmat, nu mai demaram lucrarea. Iar in loc de multumiri – peste aproximativ o luna sala se va da in folosinta – imi aud acum critici? Dar cei care critica stiu ce probleme dificile au aparut cu retelele de utilitati si cu faptul ca subsolul era complet inundat cu apa si de multe altele? Nu stiu, asa cum nici eu n-am stiut. Sper ca in jurul datei de 15-20 mai sa putem, in sfirsit, taia panglica inaugurala. Este o sala multifunctionala moderna (volei, handbal, baschet, box) un fel de polivalenta mica. Si ne-a costat 40 de miliarde de lei. Este un „cadou“ pentru sporturile pe echipe din Craiova. Altfel, sint suparat ca echipa de volei U Pro Volei nu s-a tinut de cuvint, clasindu-se, ca si in editia trecuta, pe modestul loc cinci.

– S-au cheltuit bani publici, zeci de miliarde de lei, pentru realizarea velodromului, desi Craiova n-are infiintata nici macar sectie de ciclism. Acum, printre altele, craiovenii il folosesc pentru plimbari cu biciclete inchiriate. Nu considerati ca a fost o investitie costisitoare, dar inoportuna fata de alte prioritati ale Craiovei?

– Ati tot scris ca ar fi „velodromul lui Bulucea“. Este velodromul lui „Nicolae Romanescu“! Primaria l-a reamenajat si l-a dat in folosinta, fiind acum apt pentru intreceri internationale. Este singurul si primul velodrom din Romania cu dimensiuni olimpice! Pe acest velodrom din Craiova se va incheia Turul ciclist al Romaniei in 14 iulie. Afirmati ca s-ar fi cheltuit „zeci de miliarde“! Aflati ca a costat doar 6,9 miliarde de lei. Exista insa un proiect in care sint prevazute si unele lucrari noi in perimetrul velodromului: hotel, cabine si grupuri sociale pentru sportivi, arbitri, oficiali. Cu aceste lucrari noi realizate (inclusiv velodromul), valoarea finala ar ajunge la aproximativ 32 de miliarde de lei, conform proiectului. Pe linga aceste lucrari, am intentia sa modernizez si hipodromul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS