25.1 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi utile în pregătirea conservelor

Sfaturi utile în pregătirea conservelor

– Oţetul din alcool este cel mai tare şi mai acid dintre toate. Utilizarea lui trebuie redusă exclusiv la pregătirea conservelor.
– Salvia este folosită în bucătărie la prepararea salatelor şi a conservelor. Datorită calităţilor sale antiseptice, are aplicaţii terapeutice şi în diabet.
-Ketchupul preparat acasă va avea un gust deosebit dacă în compoziţie, alături de cimbru, se pune şi busuioc uscat şi fărâmiţat.
– Zacusca prea picantă, din cauza gogoşarilor iuţi, se „îmblânzeşte“ dacă adăugaţi 1-2 kg morcovi proaspeţi, curăţaţi şi daţi pe răzătoarea mică.
– Pătrunjelul nu trebuie pus la uscat pentru iarnă pentru că va avea gust de iarbă. Nu e bun decât congelat.
– Gogoşarii în oţet vor avea un gust minunat dacă puneţi şi zahăr în amestecul de oţet cu apă şi dacă în fiecare dintre ei puneţi două-trei rondele de hrean.
– Gogoşarii nu se pun la murat întregi, oricât par de frumoşi şi de sănătoşi. Dacă unul singur e stricat înăuntru, îi va strica şi pe ceilalţi.
– Nu puneţi conservant în conserve! Le strică gustul. Mai bine puneţi aspirină pisată deasupra, este la fel de eficientă.
– Varza murată prea tare trebuie „tratată“ cu cinci-şase aspirine pisate şi se va opri din fermentaţie.
– Morcovii se păstrează foarte bine peste iarnă dacă îi puneţi unul lângă altul într-un borcan, acoperindu-i cu o strachină de pământ, plină mereu cu apă.
– Conservele pot fi fierte şi în cuptor, dar durează mai mult: se încălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius, se pun borcanele într-o cratiţă sau tavă adâncă, umplută cu apă, iar timpul de fierbere se socoteşte din momentul în care lichidul din borcan începe să clocotească (aproximativ o oră).
– Borcanele şi capacele trebuie spălate bine şi lăsate să se usuce cu gura în jos.
– Murăturile se păstrează în borcane de sticlă sau de plastic de diferite mărimi, în funcţie de cantitatea de legume pusă la murat. În mod tradiţional, murăturile de iarnă se păstrau în butoiaşe de stejar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU