17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Buenos Aires a fost zguduită de ciocniri din cauza reformelor Milei

(VIDEO) Buenos Aires a fost zguduită de ciocniri din cauza reformelor Milei

-


Poliția antirevoltă din capitala Argentinei Buenos Aires a tras cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii în afara Congresului, unde parlamentarii au dezbătut reforme care reduc bugetul.

Demonstranții – care spun că măsurile vor răni milioane de argentinieni – au aruncat cu bombe cu benzină și cu pietre, dând foc unei mașini.
Un număr de persoane au fost raportate rănite, presa locală descriind scena de miercuri drept un „câmp de luptă”.
Pachetul de reforme, propus de președintele de dreapta Javier Milei pentru a relansa economia în declin a țării, include declararea stării de urgență economică, reducerea pensiilor și diminuarea drepturilor muncii.

Manifestanți și poiiticieni din opoziție au primit îngrijiri

Măsurilor se opun partidele politice de stânga, sindicatele și organizațiile sociale. Confruntările au izbucnit atunci când protestatarii au încercat să se îndrepte spre Congres prin garduri. Manifestanții au aruncat cu pietre în ofițeri care i-au pulverizat cu piper.

Au izbucnit conflicte când protestatarii au încercat să se îndrepte spre Congres
Au izbucnit conflicte când protestatarii au încercat să se îndrepte spre Congres

Observatorii și parlamentarii opoziției au spus că zeci de demonstranți și o mână de parlamentari au primit îngrijiri medicale. Cel puțin cinci parlamentari din opoziție din mulțime au fost internați, a declarat legislatorul Cecilia Moreau, potrivit BBC. Ulterior, poliția a respins protestatarii, care ar fi incendiat două vehicule – inclusiv pe cel al unei organizații de știri.
„Nu ne putem crede că în Argentina discutăm despre o lege care ne va da înapoi cu 100 de ani”, a declarat Fabio Nunez, un avocat protestant în vârstă de 55 de ani.

Milei a promis reducerea cheltuielilor publice

Biroul președintelui Milei a emis o declarație prin care mulțumește forțelor de securitate pentru reprimarea a ceea ce a descris drept „terorişti” care încearcă să execute o lovitură de stat. Dezbaterea asupra proiectului de lege în Senat este programată să continue, senatorii fiind așteptați să voteze asupra lui.
Proiectul de lege foarte divizibil a fost aprobat de camera inferioară în aprilie, cu modificări semnificative.
Dacă va fi aprobat în Senat, va reveni la camera inferioară pentru aprobarea finală.
Milei a ajuns în funcție în 2023, după ce a promis că va reduce la cheltuielile publice.
În timpul campaniei electorale, el a ținut chiar și un ferăstrău cu lanț în timp ce ținea un discurs pentru a simboliza hotărârea sa de a face acest lucru.

Citește și: Dumla, dumla da…made in Craiova…Opoziţia a murit. Trăiască Opoziţia!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

80 de trenuri vor sta o oră în gări,...

Peste 80 de trenuri aparţinând tuturor operatorilor de transport...

ȘTIRI GdS