20.1 C
Craiova
joi, 24 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaLansarea volumului „Song. Un cântec amuțit - trei decenii fără Oanță”, la Aman

Lansarea volumului „Song. Un cântec amuțit – trei decenii fără Oanță”, la Aman

Biblioteca Aman” găzduiește miercuri, 19 iunie, lansarea volumului „Song. Un cântec amuțit – trei decenii fără Oanță”, autor Luminița Velciu.

Evenimentul va avea loc in sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, începând cu ora 17.00 . Reprezintă o întâlnire de suflet SONG – Mihalea, cu proiecții din Arhiva de Aur și cu rememorarea momentelor de glorie ale grupului.

„Am cântat în SONG și datorită lui Ioan Luchian Mihalea am ajuns să-mi doresc să lucrez în TVR. Când a fost ucis pregăteam împreună preluarea concertului SONG la 20 de ani. Acel concert s-a făcut…fără dirijor. Pentru că în 2023 s-au împlinit 30 de ani de atunci și 50 de ani de când constituise Grupul Coral SONG, am inițiat această carte-omagiu. Este scrisă de 120 de oameni de pe toată planeta (membri SONG, Minisong și artiști care l-au cunoscut și prețuit, din Sydney până în Ontario). Cartea conține, dincolo de mărturii emoționante, o istorie a perioadei 1973-1993. Este o investigație jurnalistică personală legată de biografia lui reală, pentru prima oară adusă la lumină,” a declarat autoarea Luminița Velciu.

Citește și: „De-aș fi Scufița Roșie“și „Povestea celor trei purceluși“, la final de stagiune la Teatrul Colibri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS