19.2 C
Craiova
joi, 25 iulie, 2024

Prăjitura Pavlova

Creat în onoarea balerinei de origine rusă Anna Pavlova, acest desert are o bază crocantă la exterior și un interior aerat. Combinat cu o cremă pufoasă și fructe proaspete, creează un contrast care încântă papilele gustative:dulce și acidulat, crocant și cremos, simplu și sofisticat.

Ingrediente foi de bezea:

  • 250 gr albuș de ou
  • 500 gr zahăr pudră
  • 5 ml suc de lămâie
  • 1 gr de sare

Faceți o bezea tare din ingredientele de mai sus. Spumați inițial albușurile cu sarea, iar apoi încorporați treptat zahărul pudră. Spre final adăugați sucul de lămâie și dați robotul de bucătărie la viteză maximă, timp de 10-15 minute, sau până când ați obținut o bezea fermă.

Fixați o hârtie de copt cu puțină bezea într-o tavă.

Transferați bezeaua într-un poș, cu ajutorul căruia veți forma două cercuri egale ca mărime și înălțime.

Puneți tava la cuptor pentru 90 de minute, la temperatura de 80 de grade.

Dacă vă doriți un desert mai sofisticat, puteți pune între cele două foi de bezea, un ganache de ciocolată albă. Dar acesta are nevoie să stea la frigider minim 6 ore.

Ingrediente ganache de ciocolată albă:

  • 400 gr smântână pentru frișcă 35 % grăsime
  • 25 gr miere
  • 125 gr ciocolată albă
  • 4 gr gelatină
  • 20 ml apă rece

Lăsați gelatina la hidratat în apa rece.

Încălziți la foc mic 125 gr smântână pentru frișcă și mierea. Turnați peste ciocolata albă și amestecați cu un blender. Încorporați și gelatina. Adăugați și restul de smântână rece și omogenizați.

Lăsați 6 ore crema la frigider, iar apoi bateți ușor cu mixerul la viteză mică, până devine spumoasă.

Modul de asamblare

Pe un platou, puneți o foaie de bezea, apoi o parte de ganache, adăugați și a doua foaie de bezea și restul de cremă rămasă. Peste adăugați fructe proaspete de sezon sau orice alte fructe preferați.

Rețetă propusă de AVIDA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS