17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBunuri contrafăcute de peste 9.000.000 lei, confiscate la Calafat

Bunuri contrafăcute de peste 9.000.000 lei, confiscate la Calafat

Polițiștii de frontieră români și bulgari au descoperit peste 45.800 de bunuri contrafăcute de peste 9.000.000 lei în Calafat.

Ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetăţean maghiar, de 55 de ani, la volanul unui camion. Acesta era încărcat cu diverse bunuri și circula pe ruta Grecia-Ungaria.

Cu ocazia efectuării controlului mijlocului de transport, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a descoperit, în compartimentul de marfă mai multe cutii de carton ce conțineau produse susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

În urma inventarierii mărfurilor transportate,s-a stabilit că în automarfar erau 45.820 de bunuriarticole de marochinărie, textile şi ochelari de soare.

Bunurile, în valoare de aproximativ  9.164.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. La finalizarea acestora urmează să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Citește și: Olt: Cercetat după ce a fost prins la volan cu o alcoolemie de 1,32

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS