17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDoradă în crustă de sare la cuptor

Doradă în crustă de sare la cuptor

Carnea de pește gătită astfel iese foarte fragedă și suculentă. Peştele îşi ia câtă sare are nevoie, iar condimentele puse în interiorul peştelui îi oferă un gust fresh.

Ingrediente:

  • 2 buc. doradă
  • 4 felii de lămâie
  • 2 ouă
  • 1 kg de sare grunjoasă
  • 2 linguri de făină
  • 2 crenguţe de rozmarin (sau orice alte ierburi aromatice doriţi)
  • 4 caţei de usturoi

Mod de preparare:

Spălaţi peştele și stergeţi-l cu serveşel de hârtie.

Puneţi în interiorul fiecărui peşte câte 2 felii de lămâie, o crenguţă de rozmarin şi 2 căţei de usturoi.

Amestecaţi sarea cu făina și cele două ouă.

Așezaţi o hârtie de copt într-o tavă şi împărţiţi cantitatea de sare în 2 părţi egale. Imbrăcaţi peştele în compoziţia rezultată astfel încât să fie acoperit complet.

Daţi-l la cuptor, la 200 de grade, timp de 40 de minute sau până crusta de sare devine rumenă.

Scoateţi dorada din cuptor și desfaceţi cu atenţie crusta, eliminând şi pielea peştelui.

Opţional mai puteţi adăuga zeamă de lămâie şi/sau mujdei de usturoi.

Reţetă sugerată de AVIDA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS