20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăEducatieLigia Deca: Vineri este ultima zi de înscriere la Bacalaureat

Ligia Deca: Vineri este ultima zi de înscriere la Bacalaureat

Ultima zi de înscriere la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat este vineri. Este şi ultima zi de cursuri pentru clasele a XII-a/a XIII-a, a anunţat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Bacalaureatul va începe, în 17-19 iunie, cu evaluarea competenţelor, în timp ce probele scrise vor debuta în 1 iulie. Primele rezultate se vor afişa în 8 iulie, iar cele finale în 12 iulie.

Ligia Deca a amintit, joi, într-o postare pe Facebook, că vineri este ultima zi de înscriere la Bacalaureat, dar şi ultima zi de cursuri pentru clasele a XII-a/a XIII-a, conform stirileprotv.ro.

Examenul de Bacalaureat începe cu probele de competenţe

Examenul de Bacalaureat începe cu probele de competenţe. În 17-19 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), în 19-20 iunie este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), iar în 19-21 iunie evaluarea competenţelor digitale (proba D). În 25-27 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise vor începe în 1 iulie

Probele scrise vor începe în 1 iulie, cu cea la Limba şi literatura română (proba E.a). În 2 iulie va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului (proba E. c), în 4 iulie proba scrisă la alegere a profilului şi specializării (E.d) şi în 5 iulie proba scrisă la Limba şi literaratura maternă (E.b).

Afişarea rezultatelor la probele scrise va avea loc în 8 iulie

Afişarea rezultatelor la probele scrise va avea loc în 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile se vor putea depune în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 18.00. Contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 9-11 iulie, iar rezultatele finale se vor afişa în 12 iulie.

Citeşte şi: Bugetul schemei de ajutor de stat IMM Plus a fost suplimentat cu aproape 2,5 miliarde de lei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS