16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSexul - o metoda de a ramâne tineri

Sexul – o metoda de a ramâne tineri

„Nu in seara aceasta, draga, pentru ca ma doare capul ingrozitor“, vechiul truc folosit de cei care nu sunt interesati de sex, la un anumit moment dat, ar fi trebuit sa „expire“ in urma cu aproape 30 de ani, odata cu descoperirea rolului endorfinei. Aceasta substanta magica este produsa de creierul nostru in perioade de stres sau de efort fizic.


Stresul asupra organismului uman se atinge prin depunerea de efort peste limita normala, ceea ce poate rezulta din alergare, alpinism sau sex.


Corpul nostru produce peste 20 de tipuri de endorfina. Specialistii considera ca beta-endorfina, un hormon peptidic, are cel mai puternic efect asupra creierului, in urma efortului fizic. Exista patru proprietati principale ale endorfinei: indepartarea durerii, reducerea stresului, reducerea efectelor alcoolului si intârzierea procesului de imbatrânire; beta-endorfina le are pe toate.


Cel mai comun exemplu pentru beneficiile endorfinei este asa-numita „runner’s high“ – o stare euforica ce „cucereste“ o persoana dupa depunerea unui efort de care nu se credea capabila. Tot endorfina este responsabila si pentru efortul si rezistenta uimitoare de care sunt capabili militarii in timpul conflictelor armate. Dar efectele acestei substante nu pot fi vizibile dupa doua ore intr-o sala de fitness, ci numai dupa o perioada indelungata de activitate sustinuta.


Si sentimentele placute care ne coplesesc dupa o partida de sex sunt un rezultat al faptului ca organismul produce endorfina si oxitocina. Profesorul David Weeks, care a studiat evolutia a 3.500 de persoane in peste zece ani, a afirmat in cartea sa, „Secrets of the Super Young“, publicata in 1999, ca oamenii care fac sex de patru sau cinci ori pe saptamâna arata mai tineri decât cei care fac sex numai de doua ori in acelasi interval de timp. Specialistul sustine ca placerea emotionala, precum si substantele chimice eliberate in acest proces contribuie la starea generala de bine si la pastrarea formei fizice timp indelungat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS