15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPremieră națională în Gorj: A început montarea marcajelor turistice vizibile și pe timp de noapte

Premieră națională în Gorj: A început montarea marcajelor turistice vizibile și pe timp de noapte

Consiliul Județean Gorj și Serviciul Salvamont implementează, în premieră națională, primul marcaj turistic cu vopsea fotoluminescentă, element care va asigura o iluminare a marcajului și pe timpul nopții facilitând astfel orientarea turiștilor și pe timpul nopții.

O amplă campanie de refacere a marcajelor turistice va fi demarată în perioada următoare de către salvamontiștii gorjeni. Aceştia şi-au propus un minim de zece trasee reabilitate până la jumătatea lunii iunie, astfel încât, turiștii să poată beneficia de această nouă funcționalitate, odată cu debutul vârfului de sezon turistic de vară.

Pentru aceste trasee, vopseaua de tip Luminokrom a fost oferită gratuit de către distribuitorul acesteia în țara noastră. Primele marcaje au început să fie făcute pe cele doua trasee din comuna Runcu, cel către Inelul Domniței și cel de pe Cheile Sohodolului.

”Acordăm o atenție deosebită deopotrivă punerii în valoare a potențialului turistic montan al județului nostru, cât și asigurării celor mai bune condiții desfășurării într-o cât mai mare siguranță a activităților montane, iar acest proiect este, fără îndoială un nou pas înainte în promovarea și susținerea unui turism montan la cele mai înalte standarde”, a menționat Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.

”Încercăm să facem tot ce depinde de noi pentru a oferi un climat de siguranță celor care merg pe munte și să reușim să prevenim producerea de accidente pe munte și reducerea substanțial numărul acestora”, a precizat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Citeşte şi: Român arestat după ce a încercat să dea foc unei biserici din Italia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS