13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomân arestat după ce a încercat să dea foc unei biserici din Italia

Român arestat după ce a încercat să dea foc unei biserici din Italia

Un bărbat român fără adăpost a dat foc unor saci de haine lângă biserica Santa Maria della Misericordia din oraşul italian Bologna. El a amenințat că „va arunca totul în aer”. Bărbatul, care a mai fost acuzat în trecut de furturi şi incendieri, a fost arestat.

Incidentul a avut loc duminică după-amiază și a atras atenția autorităților locale.

Românul de 49 de ani, cu antecedente penale şi fără locuinţă, a fost arestat sub acuzația de incendiere agravată. El a încercat să împiedice intervenția pompierilor care au sosit la fața locului pentru a stinge flăcările, punând astfel în pericol siguranța publică.

Incendiul a fost localizat și stins de echipajele de pompieri. Flăcările au provocat daune parțiale peretelui bisericii și clădirii adiacente. Autoritățile au reușit să prevină o tragedie, deoarece focul a fost declanșat lângă conductele de gaz, putând avea consecințe dezastruoase.

În iunie 2023, bărbatul a fost denunțat de poliția locală pentru incendiere. În aprilie anul acesta a dat foc unui copac din Parcul Margherita, aflat în apropiere.

Bărbatul are un istoric de infracțiuni pentru furturi, iar cu o lună în urmă a fost emis un ordin de îndepărtare. Luni dimineață, românul a fost judecat în procedură de urgență. Ulterior a fost transferat la închisoarea Dozza, unde va aștepta continuarea procedurilor judiciare.

Citeşte şi: Două femei şi şase copii, intoxicaţi după ce s-au spălat cu deparazitant pentru oi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS