15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMuncitor îngropat sub un mal de pământ în timp ce lucra la reţeaua de canalizare

Muncitor îngropat sub un mal de pământ în timp ce lucra la reţeaua de canalizare

Un bărbat care a fost prins sub un mal de pământ, marți, în localitatea argeşeană Bogaţi. Victima lucra la realizarea unei reţele de canalizare. Bărbatul a fost găsit la o adâncime de trei metri și a fost declarat decedat.

”Pompierii au fost solicitaţi să intervină în cazul unei persoane surprinsă sub pământ, pe timpul unor lucrări la canalizare, în comuna Bogaţi”, a transmis marți după-amiază ISU Argeş.

Au fost trimise echipaje de intervenţie de la Detaşamentele Piteşti şi Bradu, dar şi de la Garda de Intervenţie Topoloveni cu o autospecială de intervenţie, o autospecială de descarcerare grea, o autospecială cu un container multirisc, o ambulanţă SMURD şi o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Bărbat se afla la peste trei metri adâncime în momentul în care malul de pământ s-a desprins. Pompierii au reuşit să îndepărteze pământul, dar ”bărbatul nu prezintă funcţii vitale”.

IPJ Argeş a anunţat că bărbatul era un localnic din Bogați care lucra la societatea ce face lucrări la un şanţ pentru introducerea unei conducte de alimentare cu apă. 

”Pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut, au fost sesizaţi şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş.

Totodată, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea, respectiv de nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, conform art. 192, 349 şi 350 din Codul Penal”, precizează IPJ Argeş.

Citeşte şi: Se dă în folosință noua secție UPU din Spitalul Județean Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS