16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinScandal fără precedent la Eurovision 2024. Concurentul Olandei, descalificat și interogat de poliție, după un incident în culise

Scandal fără precedent la Eurovision 2024. Concurentul Olandei, descalificat și interogat de poliție, după un incident în culise

Reprezentatul Olandei Joost Klein a fost descalificat din marea finală a concursului Eurovision 2024 din cauza unui incident în care a fost implicată o femeie din echipa de producție, au anunțat organizatorii concursului.

Descalificarea a venit după ce Joost Klein nu s-a prezentat la repetițiile de vineri.

Este pentru prima dată în istoria de 68 de ani a Eurovisionului când un concurent a fost descalificat după începerea evenimentului de cinci zile.

Concursul Eurovision 2024 va fi găzduit de orașul suedez Malmö
Concursul Eurovision 2024 va fi găzduit de orașul suedez Malmö

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a declarat vineri că investighează un incident în care a fost implicat Klein, în vârstă de 26 de ani, al cărui cântec excentric „Europapa” l-a transformat în unul dintre favoriți.

Cea de-a 68-a ediție a concursului, în mod normal un festival de cântece antrenante și kitsch-uri ironice, are loc pe fondalul protestelor din orașul gazdă Malmo față de participarea Israelului, din cauza războiului din Gaza.

Disensiunile dintre Klein și delegația Israelului la conferința de presă de joi seară au alimentat speculațiile potrivit cărora incidentul care a dus la absența sa de la repetițiile generale ar fi fost de natură politică. Radiodifuziunea publică olandeză (NPO) a precizat într-un comunicat citat de Eurovision World că descalificare lui Joost Klein „este o decizie foarte drastică. Aceasta reprezintă o dezamăgire pentru milioanele de fani Eurovision din Olanda și din alte țări europene. Vom evalua pe larg desfășurarea evenimentelor după concursul Eurovision împreună cu AVROTROS, EBU și toate celelalte părți implicate”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS