15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentarii PSD şi Consiliul Concurenţei cer plafonarea costului reparațiilor pe RCA

Parlamentarii PSD şi Consiliul Concurenţei cer plafonarea costului reparațiilor pe RCA

PSD susține introducerea unui preț de referință în cazul reparațiilor pe polița de Asigurare de Răspundere Civilă Auto (RCA). În acest sens, au fost depuse în parlament amendamente care vizează plafonarea tarifelor maximale per ora de manoperă ale service-urilor auto care fac reparații pe RCA. Propunerea vine după ce tot mai mulţi români apelează la CASCO pentru a-și repara autoturismele, fiindcă îi costă mai puțin decât prin RCA.

Prin amendamente depuse în Parlament, parlamentarii vizează plafonarea tarifelor maximale per ora de manoperă ale service-urilor auto care fac reparații pe RCA.

Modificarea introdusă de parlamentarii PSD este susținută și de Consiliul Concurenței.

„Avem propuneri pentru îmbunătăţirea legislaţiei pe RCA. Cea mai importantă dintre propuneri este de a introduce o referenţiere şi pe zona de costuri. Noi acum avem o referenţiere, deci un preţ orientativ, dacă vreţi, recomandat, asta înseamnă o referinţă cam cât ar trebui să fie preţul.

Nu e o obligaţie legală, nu te sancţionează nimeni dacă nu aplici preţul ăla, dar orientează piaţa în momentul când vine autoritatea statului şi spune: preţul ar fi cam atât”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, citat de Gândul.

Românii preferă CASCO

Preţurile mari din service-urile auto îi fac pe români să opteze pentru poliţe CASCO, în speranţa că vor economisi bani. Piaţa asigurărilor auto facultative a crescut cu 16% faţă de anul 2022, potrivit celor mai recente date ale ASF.

Ne costă cu aproximativ 12% mai mult să ne reparăm mașina față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor Institutului de Statistică.

La o simplă căutare pe paginile de internet ale service-urilor din Bucureşti, observăm că doar vopsirea unei părți a mașinii, cum ar fi ușa, ne costă peste 1.000 lei.

Şoferii îşi duc tot mai des maşina în service, ţara noastră conducând topurile europene privind frecvenţa accidentelor.

Citeşte şi: Vâlcea: Persoană rănită într-un accident la Creţeni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS