17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDacă putem visa un lucru, îl putem şi realiza

Dacă putem visa un lucru, îl putem şi realiza

M-am gândit că aceste zile de vacanţă sunt propice pentru meditaţie… pentru timp petrecut noi în compania noastră… viaţa este plină de circumstanţe. Când ajungem să facem bilanţul final, ne dăm seama că am trăit cu toţii în aceleaşi circumstanţe. De aceea, succesul nu are nici o legătură cu circumstanţele noastre.
Toate planurile referitoare la realizarea unui lucru presupun cunoaşterea în profunzime a lucrului respectiv. Campania de publicitate a companiei Microsoft se axează pe întrebarea: „Unde vreţi să ajungeţi astăzi?“. Ce implică această întrebare? Faptul că numai în momentul în care ştim cu exactitate care este destinaţia spre care ne îndreptăm în viaţă vom avea şansa să ajungem acolo. Scopul nostru joacă rolul Stelei Nordului, al luminii călăuzitoare.
Stând pe stânca gândirii, putem încerca să ne facem ordine în gânduri, învăluindu-ne în mantia unei tăceri copleşitoare. Închidem televizoarele, telefoanele sau calculatoarele. Suntem doar noi cu gândurile noastre, cu tot ceea ce fiinţa noastră este până în acest moment, cu tot ceea ce vrea să fie pe mai departe… suntem singuri… doar stânca este martorul meditaţiilor noastre. În această linişte de început de lume, ne răspundem sincer la întrebarea: „Ce lucruri sunt cu adevărat importante în viaţa mea?“.
Apoi este nevoie să identificăm calea pe care vrem să o urmăm pentru a transforma aceste lucruri în realitate. Este necesar să descoperim ceea ce vrem să fim, să avem sau să realizăm în mai multe domenii ale existenţei noastre. Eu numesc aceste perioade de timp „ferestre“. Metafora este simplă – pentru a vedea oportunităţile din afară, este nevoie să le privim din interior. Cu cât „fereastra“ este mai clară, cu atât imaginea este mai bună.
Micile „denivelări“ pe care le întâlnim pe parcursul călătoriei noastre au aceeaşi misiune ca şi cele de pe şoseaua propriu-zisă. Aceste „denivelări“ ne trezesc din starea noastră latentă, ne dau de ştire cu privire la eventuala existenţă a unui pericol pe „şosea“ şi ne ajută să ne redresăm maşina. Ele iau forma propriilor noastre gânduri, care, deşi ne zdruncină la început, îşi dovedesc apoi valoarea împiedicându-ne să pierdem controlul volanului.
Când sistemul de valori este bine consolidat, viziunea devine clară. Când valorile şi viziunile sunt clare, deciziile zilnice devin mai uşor de luat. Pentru a realiza acest lucru, este necesar să ne creăm un ansamblu de viziuni, bazat pe un sistem de afirmaţii scrise şi rostite cu îndrăzneală şi încredere, la timpul prezent, ca şi când ne-am afla deja în posesia dorinţei noastre. Subconştientul nostru funcţionează ca o maşinărie ce preia şi stochează informaţiile furnizate la timpul prezent ca adevăruri incontestabile. Mintea noastră nu face diferenţa între adevăr şi o dorinţă puternică. În momentul în care furnizăm, fără întrerupere, minţii noastre viziuni clare, referitoare la destinaţia unde vrem să ajungem, acţiunile noastre ne vor oferi, de-a lungul timpului, instrumentele necesare care ne vor ajuta să ne exploatăm potenţialul la maximum şi să fim mereu cei mai buni pentru noi.
Ce spuneţi? Nu-i aşa că zilele noastre libere încep să prindă şi mai mult contur, având în minte stabilite clar obiectivele şi scopul destinaţiei noastre? Vă urez vacanţă plăcută!
Psihoterapeut Gina Chiriac, Centrul de Sănătate „Sf. Grigorie Decapolitul“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII