14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMult a fost puţin a mai rămas. Fantasy Park se inaugurează la 1 iunie

Mult a fost puţin a mai rămas. Fantasy Park se inaugurează la 1 iunie

Deşi lucrările la Fantasy Park s-au încheiat de ceva timp, Primăria Craiova împinge inaugurarea parcului cât mai aproape de zilele oraşului. Reprezentanţii primăriei spun că inaugurarea locaţiei se va face la data de 1 iunie. Va fi o explozie de evenimente pentru cei mici, dar şi pentru adulţi promit aceştia.

În iulie 2022, constructorul începea lucrările în fostul parc Corniţoiu pentru amenajarea unui nou parc, Fantasy Park. La vremea respectivă, Primăria Craiova a promis că la finalul lunii august 2023 parcul va fi gata, iar craiovenii de toate vârstele se vor putea bucura de un loc „feeric”. Municipalitatea şi-a propus să transforme spaţiul viran insalubru din zona străzilor Toporaşi – Paşcani – George Enescu într-un parc cu alei, băncuţe, iluminat public şi loc de joacă.


„Prin prezentul proiect se propune valorificarea zonei prin amenajarea unui spațiu coerent din punct de vedere peisagistic și creerea de funcțiuni privind petrecerea timpului liber prin conectarea străzilor Pârâului, Toporași, George Enescu, fiind prevăzute lucrări de amenajare a acceselor și promenadă (în mod special în zona străzii Pârâului), alei, platforme pentru amenajarea de locuri de joacă (în zona strada Toporași), amenajări peisagistice prin plantări de arbori și arbuști pentru creșterea impactului vizual și valorificarea poziției spațiului verde“, se specifica în proiect. Parcul va fi supravegheat video, are iluminat arhitectural pentru timp de noapte, multe plante ornamentale, alei și mobilier urban care completează atmosfera de basm.
Valoarea estimată a proiectului având ca obiect „Regenerare urbană în municipiul Craiova prin revitalizarea zonei Cornițoiu“ a fost de 7.985.567 de lei (fără TVA). De lucrări s-a ocupat asocierea Oltenia Garden SRL – Bugaru Trans SRL – Yardman SRL. Aceasta a obţinut contractul după ce a venit cu un preț de 7.249.189,20 lei (fără TVA), adică aproape 1,8 milioane de euro cu TVA.

default


Parcul nou amenajat, denumit „Fantasy Park“ are nu doar alei şi un loc de joacă, ci şi un sat al piticilor, un teatru de vară şi o căsuță-restaurant. Fantasy Park este un proiect despre care Olguța Vasilescu spunea: „Acest parc va fi unic în țara noastră și va deveni un punct de atracție al orașului“. Tot aici a fost amenajat un skate park, un proiect care este însă separat de cel privind amenajarea parcului.

Skate Park mai aşteaptă

Skate Park este un proiect separat, care este amenajat în arealul fostului parcului din Cornițoiu. Proiectarea Skate Park a costat 671.000 de lei. De asemenea, contractul pentru execuţie scos acum la licitaţie se ridică la 13.668.595 de lei, fără TVA, adică în jur de 2.761.332 de euro fără TVA. Valoarea totală a Skate Park-ului, proiectare şi execuţie, s-a ridicat la aproximativ 2,9 milioane de euro, fără TVA. Separat, Fantasy Park, costă 1,8 milioane de euro. Lucrările la acesta sunt în plină desfăşurare. Acesta nu va fi inaugurat dimpreună cu Fantasy Park.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS