17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTurişti blocaţi în Straja

Turişti blocaţi în Straja

Mai mulţi turişti au rămas duminică noapte blocaţi pentru câteva ore în staţiunea montană Straja, din cauza ninsorilor abundente care au căzut în weekendul trecut la munte. Răcirea vremii s-a făcut simţită abia duminică, iar oamenii deja erau în munte şi au fost nevoiţi să aştepte deszăpezirea drumului. Intervenţia celor de la Drumurile Judeţene a durat câteva ore, timp în care toţi cei care au urcat la munte, în Straja, au aşteptat în cabane sau în maşini pe traseu.

Şeful echipei Salvamont Lupeni, George Resiga, a declarat că au avut probleme cei care au urcat cu maşinile echipate necorespunzător sau neechipate de iarnă, pentru că la sfârşitul săptămânii trecute a fost soare şi nimeni nu s-a aşteptat să ningă atât de mult. „Un autoturism care avea anvelope de vară a alunecat şi a căzut într-o râpă, însă nu au fost înregistrate victime. Cei care au avut probleme au fost cei care au urcat în munte cu maşini cu cauciucuri de vară şi este normal să fie aşa“, a spus Resiga.

Echipele de intervenţie de la Drumuri Judeţene au fost aşteptate mai multe ore până spre seară să cureţe drumul care leagă municipiul Lupeni de staţiunea Straja, pentru ca turiştii să poată coborî.

 

Tiruri înzăpezite

 

Aproximativ 100 de maşini, în special tiruri, au rămas înzăpezite pe DN 66 între Băniţa şi Baru Mare, pe drumul Petroşani – Deva. Şoferii au stat în maşini şi au tras pe dreapta până ce autorităţile de la Drumuri au venit să deszăpezească artera. Zăpada s-a aşternut încă de duminică seară pe carosabil şi traficul a fost infernal. „Au fost cel puţin 100 de maşini blocate pe sensul de mers dinspre Deva. Se circulă foarte greu şi sunt multe tiruri trase pe dreapta“, a spus un şofer, care mergea pe ruta Petroşani – Deva la prima oră ieri-dimineaţă.

Circulaţia s-a desfăşurat câteva ore pe un singur fir, iar poliţiştii de la Rutieră spun că autorităţile nu au fost aproape deloc pregătite pentru venirea iernii şi că nici maşinile din trafic nu au fost echipate corespunzător. „Avem două echipaje în zonă şi încercăm să gestionăm situaţia. Se circulă în condiţii de iarnă, iar zăpada şi gheaţa au îngreunat mult traficul“, a spus Petru Mârza, şeful Poliţiei Rutiere Valea Jiului.

Ninsoarea a început să cadă din abundenţă încă de pe timpul nopţii, iar pe o distanţă de cel puţin trei kilometri au fost maşini blocate în zăpadă, pentru că reprezentanţii de la Drumurile Judeţene nu au avut utilaje suficiente pentru deszăpezirea tuturor arterelor. „Am scos toate utilajele pe care le avem şi am lucrat în flux continuu. Am scos două tiruri din zăpadă şi am remorcat mai multe maşini până au putut să circule normal“, a spus Răducu Ceuţă, inginer-şef district Baru Mare al Sucursalei Drumuri şi Poduri Timişoara.

 

Călătorii din trenuri au îngheţat

 

Circulaţia feroviară între Simeria şi Petroşani a fost închisă ieri între orele 9.00 – 12.00 din cauza unor copaci căzuţi de pe versanţi pe firul de contact în zona Merişor. Echipe de intervenţie ale Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Hunedoara şi ale Regionalei Căi Ferate Timişoara s-au deplasat imediat pentru deblocarea traficului feroviar, însă, până la înlăturarea copacilor, trei trenuri curse de persoane au avut întârzieri cuprinse între 65 şi 255 de minute. Este vorba despre acceleratul 1821 Bucureşti – Arad, care a avut o întârziere de 255 de minute, şi personalele 2711 Lupeni – Simeria, 65 de minute, respectiv 2702 Simeria – Petroşani, tot 65 de minute. Trenul accelerat 1821 Bucureşti – Arad a rămas blocat între staţiile CF Băniţa şi Merişor, iar călătorii au îngheţat de frig până s-a reuşit deblocarea căii ferate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII