22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPiste de biciclete de 2 milioane de lei în stațiunea Baia de Fier

Piste de biciclete de 2 milioane de lei în stațiunea Baia de Fier

În această vară va fi demarată construirea de piste de biciclete în cea mai nouă stațiune turistică de interes local din județul Gorj.

În comuna Baia de Fier este aprobată construirea mai multor kilometri de piste de biciclete. Bugetul este de peste 2 milioane de lei. Infrastructura rutieră destinată exclusiv bicicliștilor va viza trasee care să asigure accesul la principalele obiective turistice din zonă. Între acestea se află și Peștera Muierilor din Baia de Fier. Este unul din cele mai vizitate obiective turistice din stațiune. Zona adiacentă obiectivului turistic a fost de asemenea, amenajată cu fonduri europene și va dispoziția turistică este disponibilă o infrastructură de agrement. Este de precizat că a fost stabilit deja constructorul pentru amenajarea pistelor de biciclete din Baia de Fier.

Proiect major în zona Peșterii Muierilor

Este de amintit că Primăria Baia de Fier, din județul Gorj, a derulat anul trecut cea mai amplă investiție din județul Gorj în vederea creșterii atractivității stațiunii turistice cu același nume. Pentru a oferi turiștilor posibilitatea creșterii duratei sejurului petrecut aici, Primăria Baia de Fier este aproape gata de finalizarea celui mai important proiect de dezvoltare a infrastructurii turistice și de agrement din zona Gorjului.

Astfel, începând din acest an, turiștii sosiți la Baia de Fier, dar și localnicii, se vor putea bucura de un traseu pentru cicloturism de 7,7 km, alei pietonale 7,7 km, zonă de parc-spațiu verde amenajat: 30.738 mp, zonă de recreere, popasuri, agrement în suprafață de 2714,5 mp, loc de joacă/fitness, pista pumptrack, bordeie pentru meșterii populari, scenă demontabilă pentru organizarea unor evenimente de amploare, rețea de internet WIFI etc. Investiția are o valoare de 22,5 milioane de lei fonduri europene.

Zonă de agrement

La zona de ieșire din Peștera Muierilor spațiul verde a fost reconfigurat în ideea de a realiza o zonă cu mai multe facilități pentru turiștii care vin să viziteze peștera. În acest sens au fost realizate terasamente înierbate cu vegetație puțin înaltă decorativă cu ziduri de sprijin pentru modelarea în plan orizontal a terenului.

S-au realizat trotuare gazonate pe un suport cu geomembrane care să permită drenarea apei pluviale. Prin proiect în zona de ieșire s-a propus o remodelare a terenului prin terasamente și realizarea unui amfiteatru cu gradene și trepte din pământ și covor gazonat fixat cu parapet din granit și geomembrane. În planul superior al terenului din zona de ieșire din peșteră s-au construit bordeie îngropate în panta versantului, cu o zonă de pridvor, zona propusă pentru promovarea activităților meșteșugărești tradiţionale sub forma unor ateliere. Aceste activități sunt propuse pentru copii și adulți. Tot în această zonă s-a propus și o zonă de loc de joacă pentru copii cu echipamente și ansambluri specifice: balansoare, tobogan, aparate fitness, ansamblu cetate.

Citește și: Proiect pentru reglementarea rezervei de capacitate la CEO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS