27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalŞtefan Bană l-a convins pe Sorin Cârţu: „Are calitate!“

Ştefan Bană l-a convins pe Sorin Cârţu: „Are calitate!“

Fostul component al Craiovei Maxima, Sorin Cârțu, a avut cuvinte de laudă pentru Ştefan Bană, ultimul produs al Universităţii Craiova debutat în Superligă. Bană i-a atras atenţia lui „Sorinaccio“ la meciul cu FCSB, când acesta, deşi a intrat pe teren în minutul 81, şi-a creat două ocazii mari de gol. Cârţu s-a lămurit apoi de potenţialul tânărului jucător la disputa cu Sepsi, când Ştefan Bană a şi marcat.

„Este într-un progres. Îl vedeam când eram președinte și mergeam la multe meciuri (la echipa a doua – n.r.). Era în exprimări fluctuante. La partida cu FCSB am fost și eu surprins de progresul lui. În momentul în care va pune forță mai multă, va fi de mare calitate. A intrat cu mult curaj. Culmea este că echipa a fost revigorată în exprimare de un junior, de un copil. Este un lucru excelent în ce înseamnă viitorul. Mă bucur. Are calitate! Putea să fie și mai devreme debutat, dar trebuie să găsești niște antrenori care să promoveze jucători tineri și să aibă curaj. Au fost momente când echipa avea avantaj și puteau fi introduși jucători“, a spus Sorin Cârțu, la Digi Sport.

„Este un vis devenit realitate“

În ceea ce-l priveşte pe tânărul fotbalist, acesta a mărturisit deja că trăieşte momente euforice după ultimele sale evoluţii. Ştefan Bană promite să dea totul pe teren în continuare.

„Este un vis devenit realitate. Îmi doresc de mic copil să joc pe ‘Ion Oblemenco’ și să dau și gol. Sincer, nu pot să vă descriu emoția. M-am bucurat foarte mult alături de colegi. Nu pot să spun eu dacă voi fi titular, dar voi încerca să-mi ajut echipa în continuare. Cred că ar trebui să rămână regula U21, e benefică pentru tineri. Sincer, nu prea cred că jucam fără această regulă. Aşa, mai mulți tineri ar putea să joace și să-și arate talentul“, a spus Ștefan Bană, după succesul cu Sepsi.

„Trebuie să câștigăm locul de cupă europeană“

Sorin Cârțu crede că Universitatea Craiova putea să termine mai sus în clasamentul Superligii şi a făcut o scurtă trecere în revistă. El a vorbit şi despre meciul de baraj cu „şepcile roşii“. Ştiinţa încheie sezonul competiţional la sfârşitul acestei săptămâni. Duminică, de la ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, Ştefan Bană şi colegii săi vor susţine un baraj pentru calificarea în preliminariile Conference League. Adversara alb-albaştrilor va fi U Cluj, câștigătoarea barajului din play-out.

„Este un loc trei pe care s-a terminat, care nu are niciun fel de valoare, dacă nu joacă în cupele europene. Avem un adversar (U Cluj – n.r.) pe care trebuie să îl depășim. Este o șansă mare pe care o avem și trebuie să o exploatăm. Jucăm acasă și e obligatoriu să câștigăm dreptul de a juca în Europa. Media de puncte este bună. Când ai media asta de puncte e normal să te gândești la campionat. Media putea să fie mai bună dacă nu pierdeam partida cu Clujul (n.r. cu CFR Cluj) și cred că aveam acum locul doi asigurat. Trebuie să ne batem și să câștigăm locul de cupă europeană. Așa se salvează într-un fel sezonul acesta. Mă gândesc și la Petev și semifinala pe care nu trebuia să o pierdem, în Cupa României”, a declarat Sorin Cârțu.

Citeşte şi: Baraj Liga 2 | ACSO Filiaşi, pregătită pentru primul duel cu FC Bihor Oradea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS