20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Orășel din Iowa, distrus de o tornadă

(VIDEO) Orășel din Iowa, distrus de o tornadă

Mai multe persoane au murit şi cel puţin 12 oameni au fost răniţi după ce o tornadă puternică a făcut ravagii marți într-un orășel din Iowa, au anunțat autoritățile, potrivit Reuters.

Tornada a distrus totul în calea ei, de la case făcute fărâme, până la mari turbine eoliene puse la pâmânt, arată imaginile din orașul Greenfield.

„Această tornadă a devastat o bună parte din acest oraș”, a declarat sergentul Alex Dinkla, purtător de cuvânt al poliției de stat din Iowa, în timpul unei conferințe de presă organizate seara în Greenfield.

„Putem confirma că au existat mai multe victime în urma acestei tornade”, a adăugat el. Dinkla nu a oferit un bilanț al morților, dar a spus că este posibil ca abia miercuri să poată fi furnizate cifrele.

Cel puțin 12 persoane din Greenfiel au fost rănite în tornadă

Cel puțin 12 persoane din Greenfield, un oraș cu aproximativ 2.000 de locuitori, au fost rănite în tornadă, a precizat Dinkla. Deoarece spitalul local a suferit pagube în timpul furtunii, aceste persoane au trebuit să fie transferate la unități din orașele învecinate.

Citeşte şi: Accident grav cu un mort şi şapte răniţi. A fost activat Planul Roșu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS