20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCum îți păstrezi eficient calmul la pariurile sportive

Cum îți păstrezi eficient calmul la pariurile sportive

Pariurile sportive sunt unul dintre cele mai folosite tipuri de gambling din lume. Multe persoane plasează bilete, iar nu de puține ori, se întâmplă ca nemulțumirea în fața eșecului să fie mare. Unii consideră că echipa pe care au pariat este de vină pentru eșecul biletului. Alții spun că nu vor mai paria niciodată – până data viitoare!

Puțini sunt cei care își asumă propriul eșec și se gândesc cum să se controleze mai bine data viitoare. Controlul emoțiilor la pariuri sportive este un element esențial, dar deseori neglijat de pariori. Un jucător bun este un jucător disciplinat. Disciplina te mai ajută să iei decizii raționale, să cercetezi piețele de pariuri și să plasezi așadar bilete care au șanse mai mari de succes.

Astăzi îți vom povesti mai multe despre controlarea emoțiilor la pariuri sportive. Această atitudine este excelentă și la alte jocuri de noroc și în viață în general. Dacă îți plac păcănelele, atunci poți aplica ce găsești în acest ghid și în cazul tău. Dacă ești fan sloturi, atunci îți mai recomandăm să încerci jocuri cu plată mare, cum este și 40 Super Hot demo.

Arta controlului emoțiilor

Controlarea emoțiilor implică strategii mai complexe. De cele mai multe ori, să-ți spui să te calmezi nu prea ajută. Ba chiar poate avea efectul opus. Dar există câteva moduri prin care vei reuși să rămâi calm, indiferent de rezultatul biletului sau de alte lucruri exterioare. Discutăm mai departe despre recunoașterea declanșatoarelor emoționale, setarea limitelor de pariere și de joc și disciplina emoțională.

Cum recunoști declanșatoarele emoționale?

Declanșatoarele emoționale, pe engleză ”emotional triggers”, este un concept din psihologie. Se referă la experiența pe care o ai la un anumit stimul perturbator. Ca să-ți înțelegi emoțiile, trebuie mai întâi să vezi care sunt stimulii acestora.

Ca să-ți cunoști declanșatoarele emoționale la pariuri, identifică mai întâi care sunt acele pierderi, dar și câștiguri care cauzează cele mai mari emoții. Poate fi vorba despre un anumit tip de pariu sau un anumit tip de joc. Și alți factori care nu țin de pariuri, precum stresul la muncă sau problemele personale pot fi stimuli pentru emoțiile tale.

Odată ce ai recunoscut situațiile care duc la declanșările emoțiilor, poți anticipa și te poți pregăti mai bine. Altfel spus, nu vei fi luat prin surprindere de propriile trăiri și le vei putea controla mai bine.

Stabilește limite și joacă moderat

Chiar dacă la prima vedere nu pare, stabilirea unor limite de pariere și de joc face parte din controlarea emoțiilor. Dacă îți impui de la început cât să joci, atunci vei paria rațional, nu la impulsul emoțiilor. Nu mai pariezi oricând și oriunde, ci în limitele bugetului pe care l-ai setat și în anumite perioade ale zilei, săptămânii sau lunii.

Dacă pariezi online, folosește și instrumentele de joc responsabil. Platformele te ajută să-ți stabilești un anumit buget zilnic, săptămânal și lunar.

Disciplina emoțională

Așa cum am mai spus în acest articol, disciplina este esențială pentru controlarea emoțiilor. Dacă joci în mod disciplinat, îți poți controla emoțiile mult mai bine. Vei stabili limite de joc și de buget, așa cum am văzut mai sus. Un parior disciplinat analizează foarte bine pronosticurile pe care le face. Astfel, nu va lua decizii bazate pe impuls.

Atitudinea în fața eșecului

Atitudinea în fața biletelor pierdute este un element esențial în acest subiect. În primul rând, nu trebuie să pariezi și mai mult ca să-ți acoperi pierderile. Aceasta este o regulă de aur care nu trebuie încălcată. Apoi, trebuie să realizezi că eșecul face parte din joc. Pe deasupra, nu poți controla evenimentele care nu țin de tine.

Nu ești tu de vină că un apărător a făcut fault în careu în minutul 90+5, adversarul a dat gol și astfel ai pierdut pariul. În schimb, ce poți controla sunt propriile trăiri. Optimismul este și el binevenit. Îți poți spune că deși acum n-a ieșit bine, ai fost aproape, iar data viitoare, vei fi mai atent la plasarea pronosticurilor.

Evaluarea constantă

Este recomandabil să ții un jurnal de pariere. Agențiile online au o secțiune de istoric al pariurilor, deci ai toate biletele în acel loc. Analizează-ți modul de joc, vezi ce ai făcut bine și unde ai greșit. Astfel de ajuți să te îmbunătățești.

Un alt tip de evaluare constantă ține de comportmentul tău la joc. Completează chestionare de auto-testare să vezi dacă începi să te confrunți cu probleme asociate dependenței de jocuri de noroc.

Chiar dacă nu e cazul, îți sugerăm să mai iei o pauză de la pariuri din când în când. Nu uita că acestea sunt doar pentru divertisment, deci nu trebuie luate mult prea în serios. Este bine să acorzi timp și energie și altor activități.

Concluzii

Controlarea emoțiilor și păstrarea calmului sunt elemente esențiale pentru succesul tău la pariuri. De asemenea, sunt esențiale și pentru o viață liniștită. Pariurile sportive nu reprezintă un motiv de supărare. Dar este necesar să-ți stabilești limite, deci să nu pariezi sume exorbitante pentru creșterea artificială a emoțiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS