27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii de clasa a IV-a susţin proba la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale

Elevii de clasa a IV-a susţin proba la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale

Elevii de clasa a IV-a susţin miercuri proba la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Joi, elevii din partea minorităţilor naţionale vor avea de susţinut proba la limba maternă.

Săptămâna viitoare, elevii de clasa a VI-a vor fi testaţi în cadrul Evaluării Naţionale. Pe 28 mai este programată proba de Limbă şi comunicare, iar pe 29 mai – Matematică şi Ştiinţe ale naturii.

Potrivit Ministerului Educaţiei, testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE). Au un format asemănător evaluărilor internaţionale şi implică un nivel mediu de dificultate.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ, în termen de cel mult şapte zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Potrivit ministerului, rapoartele generate la nivelul unităţii de învăţământ pe baza acestor rezultate furnizează:

  • argumente statistice de maximă importanţă şi relevanţă pentru construirea măsurilor de valorificare a rezultatelor înregistrate la aceste evaluări naţionale,
  • măsuri „focalizate” pe nivelul unităţii de învăţământ şi pentru beneficiarii serviciilor educaţionale: elevi, părinţi/tutori, cadre didactice, personal educaţional de sprijin.

Citește și: Concert simfonic “Nevestele vesele din Windsor”, la Filarmonica Oltenia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS