14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAfacerile in lumi virtuale aduc profit in viata reala

Afacerile in lumi virtuale aduc profit in viata reala

Magazinul de haine al tinerei Kasi Nafus, din Statele Unite, are imprejurimi pastorale, cu artari pictati in culorile toamnei si un pârâu ce susura lin si imbietor. Daca eventualii cumparatori sosesc pe jos sunt nevoiti sa se balaceasca putin in apa pârâului pentru a putea intra in magazin, dar nici unul dintre ei nu pare sa se supere. Apa nu este reala. De fapt, nici magazinul lui Nafus nu exista in realitate.


Dupa cum informeaza CNN, toate aceste obiecte exista numai intr-o reprezentare tridimensionala, intr-o lume virtuala numita „Second Life“. Astfel, hainele comercializate de Nafus nu fac altceva decât sa acopere trupurile virtuale pe care utilizatorii si le aleg atunci când patrund in „Second Life“.


Magazinul, numit „Pixel Dolls“, ii ofera tinerei americance o slujba full-time, din care se poate intretine singura.


„Nu este o afacere din care sa te imbogatesti, dar se poate trai decent din asa ceva“, a declarat Kasi Nafus, de 27 de ani, din Seattle.


Potrivit sursei citate, se pare ca aproape 20 de milioane de persoane din intreaga lume isi petrec o parte din timp in astfel de lumi virtuale sau MMORPG-uri (n.r. – Massively Multiplayer Online Role-Playing Game).


„Second Life“ are propria moneda care poate fi convertita in dolari americani, la o rata fluctuanta. Utilizatorii pot cumpara moneda virtuala folosindu-si cartile de credit sau pot vinde aceasta moneda prin intermediul cecurilor sau al transferelor de tip „PayPal“.


Cei 60.000 de utilizatori tranzactioneaza aproape doua milioane de dolari pe luna, facând economia din „Second Life“ de dimensiunile celei din insula Tuvalu, din sudul Pacificului. Nu este mult, dar este suficient pentru a sustine 100 de locuri de munca virtuale, potrivit afirmatiilor lui Philip Rosedale, director executiv al companiei Linden Research, care a creat „Second Life“.


Unii dintre ocupantii acestor locuri de munca realizeaza cladiri virtuale, altii creeaza noi scheme de miscare, care fac ca trupurile virtuale sa danseze sau sa efectueze alte activitati complexe. Exista chiar si un jurnalist virtual, care este angajat de Linden Research.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS