15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei alimente care agravează depresia

Trei alimente care agravează depresia

Studii recente au indicat faptul că obiceiul unei persoane de a mânca anumite alimente poate crește riscul de a dezvolta sau agrava depresia. Potrivit nutriţioniştilor, pentru a nu se expune acestui risc, oamenii ar trebui să evite trei tipuri de produse alimentare: cerealele rafinate, băuturile răcoritoare şi mâncarea fast-food.
În categoria cerealelor rafinate se încadrează pastele, orezul alb și covrigii. Toate aceste alimente au fost identificate de cercetători ca fiind inflamatorii și au fost legate de depresia la femei. Cercetătorii au descoperit că cei care au consumat regulat alimente inflamatorii prezintă un risc crescut de a suferi de depresie.
Consumul unui suc pe zi, cu sau fără zahăr, poate contribui, de asemenea, la instalarea sau agravarea depresiei. Sucurile pot genera şi alte probleme de sănătate, inclusiv diabet sau creşterea riscului de accident vascular cerebral.
Potrivit unui studiu publicat în 2012 în Jurnalul de Sănătate Publică şi Nutriţie, persoanele care mănâncă preparate fast-food –
respectiv produse de patiserie, hamburgeri, hot-dog și pizza – prezintă un risc cu 51 la sută mai mare de a dezvolta depresie decât cele care nu agreează astfel de produse.

Dietă echilibrată pentru evitarea depresiei

Pastele reprezintă de obicei o masă rapidă, dar care este indicat să fie servită doar ocazional. Pastele nu sunt atât de sănătoase dacă sunt servite de trei sau patru ori pe săptămână. Sucurile pot fi pline de calorii și ingrediente care nu sunt sănătoase pentru consumul regulat, astfel încât apa sau ceaiul sunt cele mai bune alegeri. Mulţi oameni mănâncă produse fast-food, dar atunci când se întâmplă foarte rar nu e cazul să intre în panică, probleme având doar cei care şi-au făcut un obicei din asta. Aceste persoane ar trebui să ia în considerare o ajustare drastică a dietei şi a stilului de viaţă, pentru că doar printr-o dietă echilibrată pot beneficia de sănătate şi linişte şi nu riscă să cadă în depresie, la propriu.
Abordarea unui stil de viață sănătos include alegeri alimentare bune pentru majoritatea meselor. Asta înseamnă că puteţi să vă „răsfăţaţi“ din când în când cu o porţie sau două mai puțin sănătoase, căci astfel organismul nu va avea de suferit, dar consumul regulat sau, şi mai grav, consumul zilnic de alimente cu probleme poate creşte riscul de depresie.
În concluzie, mâncaţi sănătos şi faceţi exerciţii pentru corp şi minte pentru a avea o viață mai sănătoasă și mai fericită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS