13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateHand made-urile, la mare căutare

Hand made-urile, la mare căutare

Accesoriile de orice fel sunt dorite de toate doamnele şi domnişoarele. În ultima perioadă, hand made-urile au câştigat prin unicitate, în detrimentul produselor oferite de industrie. Site-urile de socializare sunt cea mai bună modalitate de promovare şi de achiziţionare a acestor produse obţinute cu atâta trudă.
Pare uşor să realizezi accesorii multiple, însă necesită răbdare şi simţ artistic. Acest lucru poate fi o piedică pentru unii, însă ofertele micilor comercianţi nu lipsesc. Preţurile sunt pentru toate buzunarele, în funcţie de gusturi.
Anca Dobrotă are 26 de ani, este din Târgu Jiu şi are o afacere bine pusă pe picioare. De trei ani confecţionează bijuterii unicat, de la cercei, brăţări, lănţişoare până la clame pentru păr, zgărzi pentru căţei. A vrut să aibă bijuterii pe care să le poarte doar ea. La scurt timp, şi prietenele ei şi-au dorit accesorii asemănătoare, iar apoi a urmat o întreagă nebunie. Pe Facebook are deja peste 2.500 de prieteni, multe dintre fete fiindu-i cliente fidele.
La sugestia prietenului ei, Miruna Triţă, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Carol I“ Craiova, creează de aproximativ o lună cercei, medalioane şi broşe din pasta polimerică. Simţ artistic a avut de mică, „în clasa a III-a făcusem un sat din cutii de chibrituri, plastilină şi scobitori, pe care mi l-au stricat cei mari când l-am dus la şcoală“. A pornit totul ca o afacere, promovându-şi munca, la fel ca şi Anca, pe Facebook.
Altă craioveancă pasionată şi creatoare de hand made-uri este Ioana Dîrvă, studentă la Conservatorul „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca. Se declară novice în această artă, aşa cum îi spune ea. „Anul acesta, m-am apucat să fac hand made-uri: mărţişoare, felicitări şi bijuterii din hârtie. Până acum, nu m-am gândit să le comercializez, însă şi prietenul meu confecţionează accesorii din nucă de cocos şi ne-am gândit să pornim o mică afacere“. Facebook-ul şi Blogspotul le-au fost de ajutor pentru comercializarea obiectelor pe care le realizează.
Produsele de manufactură au succes şi aduc profituri considerabile.
La iniţiativa profesoarei Tina Călin, mai multe eleve de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, precum şi copiii de la Şcoala Specială „Sfântul Mina“ au organizat un mic târg în holul liceului, în luna noiembrie. Obiectele puse în vânzare au fost cercei, broşe, brăţări, clame pentru păr, precum şi jucării. Banii obţinuţi în urma vânzării au fost folosiţi într-o campanie de Crăciun pentru copiii de la Şcoala Specială.

Andreea Bota

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII