19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePacienţii şi medicii pot semnala problemele din spitale şi pe internet

Pacienţii şi medicii pot semnala problemele din spitale şi pe internet

Pacienţii şi medicii pot semnala problemele cu care se confruntă în sistemul medical şi prin e-mail, la adresa [email protected], având în vedere aglomerarea liniei telefonice gratuite 0800.800.885, deschisă luni, şi imposibilitatea tehnică de preluare a tuturor apelurilor.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că sistemul de înregistrare a problemelor din Sănătate funcţionează, deşi numărul mare de apeluri poate crea limitări tehnice în preluarea sesizărilor.
Linia telefonică gratuită, unde pacienţii şi medicii pot sesiza problemele de sănătate, este disponibilă de luni până vineri, între orele 8.00 şi 18.00, a anunţat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.
"Am înfiinţat această linie telefonică pentru că vrem să aflăm mai repede atât problemele pacienţilor, cât şi ale celor care lucrează în sistemul medical. Vrem să sune şi omul care a stat la coadă o oră-două deşi nu se mai putea ţine pe picioare, dar şi medicul care vede 50 de pacienţi pe zi şi nu-şi mai vede capul de trabă. Dar nu e o linie de pâră, e o linie de idei", a precizat Ion Bazac.
Linia telefonică gratuită va fi deservită de o echipă operativă din minister. Aceasta va înregistra apelurile şi va selecta problemele în funcţie de specific, pentru a fi ulterior transmise direcţiilor specializate. Toate apelurile vor fi înregistrate, iar orice formă de abuz, cum ar fi injuriile sau apelurile multiple nejustificate, va fi sesizată autorităţilor competente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII