19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProducătorii, obligați să afișeze micșorarea gramajului produselor. Detergenţii, la control

Producătorii, obligați să afișeze micșorarea gramajului produselor. Detergenţii, la control

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, în şedinţa de guvern, că preşedintele ANPC a pus în transparenţă ordinul care impune procesatorilor să semnaleze clar orice micşorare a gramajului produselor.

„Facem deja un pas important şi în problema reducerii gramajului, dar a păstrării preţului, acest tip de scumpire mascată, de înşelare a clienţilor. Preşedintele ANPC a pus în transparenţă decizională ordinul care impune procesatorilor să semnaleze clar orice micşorare a gramajului produselor, cu toate detaliile necesare”, a spus premierul în şedinţa de guvern.

„Protejăm mai ales puterea de cumpărare a celor cu venituri mici şi medii, cei mai afectaţi de aceste practici înşelătoare”, a menţionat Marcel Ciolacu.

Detergenţii, la control

Şeful Executivului a subliniat că un alt tip de intervenţie la fel de necesară este a Consiliului Concurenţei.

Va exista un control asupra pieţei detergenţilor, unde există creşteri de preţuri total nejustificate. „Vrem să întregim astfel cadrul măsurilor de stopare a scumpirilor demarat prin mecanismele de plafonare a preţurilor”, a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu spunea miercuri că a vorbit cu preşedintele Consiliului Concurenţei despre scumpirile de aproape 26% la detergenţi. Premierul a afirmat că, din punctul lui de vedere, nu au niciun fundament economic.

Citește şi: Un tânăr a fost răpit şi ţinut 26 de ani în pivniţa vecinului său

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS