12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMeniu traditional italian

Meniu traditional italian

Supa Toscana


Ingrediente: trei linguri ulei de masline, doua cepe mari, patru catei de usturoi, un cârnat italian iute, un cârnat italian normal, un cârnat afumat cu usturoi, noua – zece cartofi noi, o cutie de frisca lichida mica (473 ml), doua conserve de supa de pui, o frunza de kale.


Mod de preparare: Se taie cepele si se pun la prajit in ulei intr-o oala mare, pâna se aureste. Se curata toti cârnatii de coaja (pielita) si se pun la prajit peste ceapa. Apoi, se zdrobeste usturoiul si se pune peste cârnati. Se prajesc toate impreuna pâna se rumenesc bine si se adauga cele doua conserve de supa de pui si inca doua, trei cani de apa, dupa care se pun cartofii taiati rondele. Se lasa la fiert si când sunt gata, se pune 3/4 din cutia cu frisca lichida si frunza de kale taiata marunt. Se mai lasa vreo trei minute pe foc si apoi se stinge. Se serveste calda, cu pâine


Fusilli cu dovlecei


Ingrediente: patru, cinci dovlecei lungi de circa 20 de cm, doi catei de usturoi, ardei iute sau boia, sare fina dupa gust, ulei dublu rafinat de masline, un kilogram de fusilli (paste scurte si spiralate), o oala cu apa sarata.


Mod de preparare: Dovleceii se spala, se taie cubulete mici si se pun la prajit in uleiul de masline, cu usturoiul taiat pe jumatate (la sfârsit, usturoiul se scoate din tigaie). Focul trebuie sa fie mic. La sfârsit, se sareaza si se adauga ardeiul iute sau boiaua. Intre timp, se pune apa pe foc si când clocoteste se adauga pastele care se fierb timpul scris pe pachet (in general, 12-13 minute). Când e totul gata, se amesteca pastele cu dovleceii si sunt gata de servit.


Tort cu caise


Ingrediente: Blat: doua oua, 110 g zahar, sare, 100 g faina, patru linguri de cacao, o lingurita de praf de copt, 120 ml cafea tare, 8 ml amaretto. Crema: 600 g caise, o lingura suc lamâie, 10 g gelatina, 250 g mascarpone, 300 ml iaurt, patru plicuri zahar vanilinat, 3 ml amaretto, 100 g zahar pudra, 300 ml frisca, 50 g ciocolata amaruie.


Mod de preparare: Blat: Se bat ouale impreuna cu zaharul, sarea si doua linguri de apa fierbinte. Cuptorul se incinge la 190 de grade. Se amesteca faina cu praful de copt si 20 g cacao si se inglobeaza in crema. Compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hârtie de copt. Se da la cuptor aproximativ 20 de minute. Se scoate apoi din cuptor si se rastoarna. Se amesteca cafeaua cu 8 ml amaretto si se insiropeaza blatul cât este inca fierbinte. Se lasa sa se raceasca complet. Crema: Se oparesc caisele si se decojesc. Se taie in jumatati si se stropesc cu suc de lamâie. Se inmoaie gelatina. Mascarpone se amesteca cu iaurtul, zaharul vanilinat, amaretto si zahar pudra. Se dizolva gelatina in bain-marie si se amesteca impreuna cu sase linguri din aceasta crema. Se inglobeaza apoi in restul de crema si se lasa aproximativ 30 de minute la frigider pentru a capata consistenta. Cu mixerul se bate frisca si se omogenizeaza in crema. Finisare: Blatul preparat si insiropat se unge cu jumatate din crema de mascarpone. Se aseaza deasupra blatului doua treimi din cantitatea de caise si se repartizeaza pe urma restul de crema. Se acopera cu un capac si se lasa la rece timp de doua ore (chiar peste noapte). Se decoreazaa tortul cu felii de caise si trei – patru frunze de menta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS