14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMicul Napoleon vrea Craiova in buzunarul sau

Micul Napoleon vrea Craiova in buzunarul sau

Pentru ca nu a uitat niciodata glasul pamintului de la Dranic, locul sau de bastina, Mititelu s-a hotarit sa ia cu orice pret si risc terenurile din preajma Craiovei, majoritatea acestora aflate in proprietatea publica a statului. Pentru aceasta, s-a transformat intr-un mic Napoleon al Craiovei, ducind cu incapatinare bataliile lui cu statul, pe care-l vrea in final in buzunarul sau! Metoda folosita cel mai des a fost aceea a cumpararii drepturilor succesorale de la tot felul de mostenitori, care, de cele mai multe ori, nici nu stiau unde sint pozitionate mostenirile. Revendicarile de terenuri pe baza Legii nr. 10/2001 se puteau transforma in retrocedari in natura foarte greu de realizat, pentru ca Primaria Craiova nu mai avea la dispozitie suprafete pentru toti revendicatorii. Singurele terenuri ramase neimpartite in urma aplicarii Legilor fondului funciar se gaseau la statiunile de cercetare din jurul orasului, terenuri pe care statul le protejase prin Legea nr. 213/1998. Brambureala din legislatia româna a dus la aberatii conform carora ce permite o anumita lege nu permite cealalta, desi ambele sint in vigoare si la amindoua se raporteaza justitia atunci cind vrea sa faca dreptate. Ultima achizitie a clanului Mititelu in materie de drepturi succesorale sint cele 23,5 ha teren de la Statiunea de cercetare si productie pomicola Cernele, pe care si le-a „tras“ de la stat cu ajutorul judecatorilor si al expertilor.


Dupa ce societatea AAGIROM controlata de Mititelu s-a plins instantei de judecata ca proprietarii Singiorzan Maria si Rasca Dumitru din Vatra Dornei nu mai vor sa incheie acte notariale pentru cele 23,5 ha teren pentru care primisera suma de 700 de milioane de lei, judecatorul Ion Lepadat de la Tribunalul Dolj i-a crezut pe reprezentantii firmei fara sa ceara prea multe dovezi. Reprezentantii lui Mititelu au primit cistig de cauza, iar societatea AAGIROM a devenit proprietara cu acte in regula peste cele 23,5 ha teren situat la drumul european Craiova-Severin. Mititelu a dispus parcelarea terenului si vinderea lui catre membrii familiei lui sau catre prietenii de afaceri. Primii care au intrat in posesia acestor terenuri au fost sotii Balan, Any si Nicy, familia Mititelu Adrian si Ileana, precum si MarianTrandafir, ruda lui Fanel Trandafir, zis Cimino. Dupa aceste prime vinzari au urmat altele, toate acestea facute cu scopul de a se pierde urma terenurilor si ca actualii proprietari sa poata fi considerati cumparatori de buna credinta, indiferent de rezultatul unui eventual proces la care nu se inghesuie nici o institutie a statului.


Cimino la vedere, Mititelu ascuns dupa Cetatea Banilor


In urma altui contract de vinzare cumparare, sotii Balan si MarianTrandafir i-au vindut chiar lui Cimino aproximativ 12.000 mp situati in tarlaua 23, parcela 1 ( modalitatea prin care a fost pozitionat acest teren a mai facut obiectul altei anchete a ziarului nostru), pentru modica suma de 100.000.000 de ei. Familia Mititelu Adrian si Ileana a vindut aproape 160.000 mp altei societati de-a lor, SC Cetatea Banilor SA, pentru suma de 2,2 miliarde de lei. In acest fel, Mititelu a putut sa scoata din contabilitatea firmei o suma frumusica, iar pamintul a ramas tot sub controlul lui. Proprietari ai acestui pamint, luat fara consimtamintul statului din proprietatea publica, au comandat la repezeala consilierului Stefirta un plan urbanistic de detaliu. Pe baza acestui plan au cerut consiliului municipal schimbarea destinatiei terenului aflat in proprietatea lor, din teren agricol in teren construibil. Primaria Craiova a formulat deja un proiect de hotarire prin care supune atentiei consiliului local schimbarea destinatiei terenului, la sedinta din 30 iunie. Cimino si SC Cetatea Banilor SA cer aprobarea schimbarii destinatiei terenului, motivind ca acolo, in tarlaua 23, se va construi supermarketul PIC. Povestea acestui supermarket a inceput mai demult, atunci cind societatea din Pitesti, proprietara marcii PIC, a dorit sa se asocieze cu ADS Bucuresti, pentru a construi linga statiunea de cercetare si productie pomicola un supermarket, pe o suprafata de 4,5 ha. Atunci, ADS Bucuresti a aflat pentru prima data ca terenul pe care conta in asocierea propusa i-a fost luat de clanul Mititelu si tot de atunci a tacut milc, desi ADS mentine si acum in inventarele sale cele 23,5 ha teren ca si cind nimic nu s-ar fi intimplat. Avind in vedere desele jecmaneli operate de clanul Mititelu asupra proprietatilor statului din Craiova aflate in administrarea ADS Bucuresti, mai ca-ti vine sa crezi ca ele sint facute cu acordul macar tacit al acestei institutii create si in scopul de a apara ce a mai ramas nefurat din averea funciara a statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS