15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSase societati din industria de aparare vor fi scoase la vinzare in primul semestru din 2003

Sase societati din industria de aparare vor fi scoase la vinzare in primul semestru din 2003

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) va scoate la vinzare, in prima jumatate a anului 2003, sase societati din industria de aparare la care statul detine pachete majoritare de actiuni si al caror capital social insumeaza peste 210 miliarde de lei (aproape 6,3 milioane de dolari), au declarat surse din cadrul Ministerului Industriei si Resurselor.

Societatile care vor fi scoase la vinzare sint: Avioane Craiova, Uzinele Mecanice Dragasani si BabenI, ambele din Vilcea, Mirsa (Sibiu) si Filiasi (Dolj), precum si societatea Mecanica Poiana Rusca din Teliuc (Hunedoara).

Avioane Craiova are un capital social de 50,1 miliarde de lei si a inregistrat anul trecut un profit brut de 7,8 miliarde de lei, la o cifra de afaceri de 114,5 miliarde de lei. Numarul de angajati ai intreprinderii este 1.800, iar 91% din actiunile societatii sint detinute de Ministerul Industriei si Resurselor.

Capitalul social al Uzinei Mecanice Babeni din judetul Vilcea este de 28 de miliarde de lei. Societatea produce armament si munitie, are aproximativ 400 de salariati si a inregistrat anul trecut un profit net de 1,4 miliarde de lei. Anuntul de privatizare pentru o alta societate din judetul Vilcea care activeaza in industria de aparare, Uzina Mecanica Dragasani, cu un capital social de peste 70 de miliarde de lei, va fi lansat, de asemenea, in prima parte a anului viitor.

Uzina Mecanica Mirsa din judetul Sibiu a inregistrat in 2001 o cifra de afaceri de aproximativ 28,5 miliarde de lei. Intreprinderea are circa 330 de angajati si cu un capital social de peste 35 de miliarde de lei.

Celelalte doua societati din industria de aparare care urmeaza sa fie lansate la vinzare sint Uzina Mecanica Filiasi din judetul Dolj si Mecanica Poiana Rusca din localitatea Teliuc, judetul Hunedoara, al caror capital social este de 29,2 miliarde de lei, respectiv 1,2 miliarde de lei. OPSPI, organism aflat in subordinea Ministerului Industriei si Resurselor, si-a anuntat, recent, intentia de a lansa la privatizare aceste societati.

Conducerea institutiei asteapta ca investitorii interesati sa achizitioneze aceste societati sa depuna scrisori de intentie pentru participarea la privatizare. Ministerul va scoate la vinzare actiunile la cele sase societati in mod separat, in functie de interesul manifestat de catre posibilii cumparatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS