20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBazarul Olteniei (Târgul) de la Făcăi, inima comerțului local. Atrage peste 50.000 de vizitatori la sfârșit de săptămână

Bazarul Olteniei (Târgul) de la Făcăi, inima comerțului local. Atrage peste 50.000 de vizitatori la sfârșit de săptămână

Sâmbăta trecută, Bazarul Olteniei (Târgul) de la Făcăi a avut loc de o inaugurare oficială, în prezența administratorului Romeo Tiberiade.

Începând cu luna decembrie, fostul târg de la intersecția Gerota cu Râului, s-a mutat la Făcăi, iar Romeo Tiberiade spune că a reunit pe imensa suprafață de aproape trei hectare comercianți care acoperă o gamă extinsă și diversă de produse, cumpărătorii putând găsi aici orice fel de articol, „de la haine până la șuruburi” fiind „un loc destinat întregii comunități, indiferent de naționalitate”.

Aproape 3 hectare, ocupate de sute de comercianți

Administratorul Bazarului spune că locul a devenit o atracție pe plan local, în Craiova și Oltenia, fiind unul dintre cele mai mari din țară, dacă nu chiar cel mai mare. Romeo Tiberiade subliniază că oricine poate găsi la Făcăi marfă de calitate, pentru orice sezon.

În plus, administratorul spune că odată cu mutarea a venit și cu sprijin pentru comercianți. Astfel, taxa a fost și încă este gratuită pentru pensionari pentru 6 luni.

„Prin acest proiect, am reușit să contribuim notabil la stoparea fenomenului migrației, prin asigurarea unui loc de muncă pentru comercianți. Am dorit să facem această inaugurare oficială pentru a transmite mesajul către întreaga comunitate că acest bazar este un loc pentru toată lumea, care atrage toate categoriile sociale, de la oameni simpli la oameni cu poziții importante, pentru că este mai mult decât un loc de unde să cumperi ceva, el oferă o experiență întreagă și a devenit cunoscut la nivelul întregii țări”, a transmis Romeo Tiberiade.

Peste 50.000 de vizitatori în weekend

Programul de funcționare al Bazarului este zilnic, de la prima oră a dimineții până seara, la 21:00.

“Avem peste 800 de locuri ocupate, dar încă mai sunt câteva libere pentru închiriat. Totodată, avem locuri speciale pentru chioşcuri şi magazine nealimentare”.

În weekend, administratorul spune că afluența este enormă: „Avem peste 25.000 de mii de vizitatori pe zi la sfârșit de săptămână, deci sâmbăta și duminica peste 50.000 de oameni care se adună aici, este practic un fenomen. Și vă asigur că și dacă veniți doar pentru plimbare aici, este imposibil să plecați cu mâna goală. Sunt atât de multe lucruri de văzut și cumpărat”, a menționat Romeo Tiberiade.
Administratorul Bazarului Olteniei de la Făcăi spune că Bazarul deține toate autorizațiile și actele necesare. „Vreau să subliniez că acest bazar funcționează absolut legal și deține toate autorizațiile necesare, de la DSP, DSV, ISU și așa mai departe”.
Obiectivul este accesibil și prin mijloacele de transport public. Există trei linii de autobuz care duc aici

Seminarii educative, lunar, pentru comunitatea romă

Pe lângă activitatea comercială, la Bazarul de la Făcăi au loc lunar și seminarii cu rol educativ. „Am posibilitatea de a purta un dialog cu 800-900 de familii despre educația copiilor, despre rezolvarea anumitor probleme sociale. În calitate de președinte al organizației non-guvernamentale Partida Romilor, cu reprezentare în Parlamentul României, m-am implicat activ în sprijinirea comunității rome. De exemplu, îi ajutăm pe cei din comunitate să intre în legalitate cu actele de identitate, cu actele de proprietate. Avem avocați care vin în sprijinul acestor oameni care, din păcate, în proporție de peste 80% dețin locuințe fără acte de proprietate. Le oferim informații privind oportunitățile oferite pentru educarea copiilor, locurile rezervate minorității rome la facultate, la liceu sau la școala profesională.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS