20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVânzător de „cristal”, trimis în judecată pentru trafic de droguri

Vânzător de „cristal”, trimis în judecată pentru trafic de droguri

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui bărbat acuzat că a vândut droguri sintestice condumatorilor din Craiova. Potrivit anchetatorilor, inculpatul a vândut diferite cantități de droguri de mare risc, cunoscute sub denumirea generică de „cristal”. Inculpatul a fost prins în flagrant, la sfârşitul lunii martie, în timp ce vindea „cristal”.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea inculpatului pe data de 28 martie, după ce l-au fost prins în flagrant, în timp ce vindea „cristal”.
„La data de 28.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată. Măsura a fost dispusă, după ce, în aceeași zi, acesta a fost prins în flagrant în timp ce comercializa o cantitate de drog de mare risc, sub formă de substanță cristalină.
Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada decembrie 2023 – martie 2024, inculpatul a deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri de mare risc, cunoscute sub denumirea generică de „cristal” ( 3-CMC, 4-MMC, 4-CMC ), precum și comprimate conținând substanța activă alprazolam, către diferiți consumatori de pe raza municipiului Craiova”, au explicat anchetatorii.

După acţiunea de prindere în flagrant, oamenii legii au descins la domiciliul inculpatului. Au fost ridicate cantităţi de droguri, dar şi alte mijloace de probă.

Vânzător de „cristal”, trimis în judecată

Pe 29 martie, inculpatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului. Măsura preventivă a fost menţinută de Tribunalul Dolj pe data de 13 mai.

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispuse prin încheierea nr. 68 din data de 29.03.2024, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj în dosarul nr. 8106/63/2023/a7, definitivă prin încheierea nr. 73 din 03.04.2024, pronunţată de Curtea de Apel Craiova, faţă de inculpatul C.V., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc în formă continuată (18 acte materiale). Menţine măsura preventivă a arestării preventive dispusă faţă de inculpatul C.V.”, au dispus judecătorii.

Bărbatul a fost deferit justiţiei pe data de 9 mai, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi urmează să intre în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS