12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTraficant de droguri din Craiova, după gratii

Traficant de droguri din Craiova, după gratii

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus arestarea preventivă a unui bărbat acuzat de trafic de droguri de risc şi mare risc. La sfârşitul săptămânii trecute, bărbatul a fost prins în flagrant, în timp ce vindea droguri de mare risc. Potrivit procurorilor DIICOT, inculpatul a vândut diferite cantități de droguri de mare risc, cunoscute sub denumirea de „cristal”. Clienţi erau consumatori din Craiova.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea inculpatului pe data de 28 martie, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce vindea „cristal”.
„La data de 28.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată. Măsura a fost dispusă, după ce, în aceeași zi, acesta a fost prins în flagrant în timp ce comercializa o cantitate de drog de mare risc, sub formă de substanță cristalină.
Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada decembrie 2023 – martie 2024, inculpatul a deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri de mare risc, cunoscute sub denumirea generică de „cristal” ( 3-CMC, 4-MMC, 4-CMC ), precum și comprimate conținând substanța activă alprazolam, către diferiți consumatori de pe raza municipiului Craiova”, au explicat anchetatorii.

După acţiunea de prindere în flagrant, oamenii legii au descins la domiciliul inculpatului. Au fost ridicate cantităţi de droguri, dar şi alte mijloace de probă.

Traficant de droguri din Craiova, arestat preventiv

În cursul zilei de vineri, inculpatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului.
„Dispune arestarea preventivă a inculpatului C.V. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 29.03.2024, până la data de 27.04.2024, inclusiv. Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpatul C.V., prin apărător, de luare a măsurii arestului la domiciliu. Dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul C.V.”, a dispus instanţa. Hotărea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi a fost contestată de bărbatul arestat.

Vânzători de „cristal”, după gratii

Vineri, Curtea de Apel Craiova a respins contestaţiile formulate de alţi doi vânzători de „cristal” din Craiova. Cei doi inculpaţi au fost arestaţi pe data de 1 februarie. Procurorii DIICOT spun că inculpaţii au vândut droguri de risc şi mare risc începând cu luna septembrie 2023.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada septembrie 2023 – ianuarie 2024, aceștia au deținut și comercializat către consumatori de pe raza județului Dolj, diferite cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) folosind o platformă de mesagerie online, în care utilizatorii își asigură conspirativitatea identificându-se prin nickname-uri. După stabilirea detaliilor legate de tipul de drog, cantitate și preț, tranzacția se realiza stradal”, au precizat anchetatorii.

Cei doi inculpaţi au fost deferiţi justiţiei pe 20 martie. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi urmează să intre în procedură de cameră preliminară.

Citeşte şi: Vânzător de cocaină din Craiova, condamnat definitiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS