13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVânzător de cocaină din Craiova, condamnat definitiv

Vânzător de cocaină din Craiova, condamnat definitiv

Curtea de Apel Craiova a respins apelul formulat de un craiovean de 39 de ani, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. Inculpatul a fost prins în flagrant, în iunie 2022, în timp ce încerca să vândă 250 grame de cocaină unui investigator sub acoperire. Suma cerută pe droguri a fost de 20.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, acţiunea de prindere în flagrant a fost organizată în iunie 2022, în Craiova.
„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, împreună cu procurorul DIICOT – ST Craiova, au realizat pe 23 iunie, o acțiune de prindere în flagrant delict, într-un dosar penal de trafic de droguri de mare risc. Acţiunea de prindere în flagrant delict a fost efectuată în municipiul Craiova. Un bărbat de 37 de ani, din municipiu, a fost prins în momentul în care ar fi pus spre vânzare 250 de grame de cocaină, în schimbul a 20.000 de euro”, au precizat anchetatorii.

Ulterior, bărbatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului pentru 30 de zile.

A vândut cocaină unui investigator sub acoperire

În rechizitoriul întocmit, procurorii au explicat că inculpatul a încercat să vândă 300 grame de cocaină.
„Începând cu luna ianuarie 2022 inculpatul a avut preocupări infracționale pe linia traficului de droguri de mare risc, sens în care a comercializat cocaină pe raza județului Dolj cu suma de 100 euro/gram. Acesta deținea la momentul deschiderii prezentei anchete o cantitate de aproximativ 300 grame cocaină, pe care intenționa să o comercializeze rapid(…). La data de 23.06.2022, investigatorul sub acoperire a efectuat o nouă cumpărare autorizată a unei cantități de 250 grame cocaină de la inculpat, cu suma de 20.000 euro. Imediat după efectuarea cumpărării autorizate de droguri s-a procedat la prinderea în flagrant a inculpatului”, au susţinut anchetatorii.

Vânzăror de cocaină, condamnat cu executare

În august 2022, inculpatul a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 14 noiembrie 2023. Bărbatul a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. Pedeapsa este cu executare.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de bărbatul condamnat la Curtea de Apel Craiova. Luni, pe 25 martie, instanţa a respins ca nefondat apelul inculpatului. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă. Din pedeapsă se scade perioada petrecută de inculpat în arest preventiv şi la domiciliu (23 iulie 2022 – 25 martie 2024).

Citeşte şi: Profesor condamnat pentru o relaţie cu o elevă de 15 ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS