14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVânzători de „cristal” din Craiova, trimişi în judecată de DIICOT

Vânzători de „cristal” din Craiova, trimişi în judecată de DIICOT

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a două persoane acuzate de trafic de droguri de risc și mare risc. Potrivit procurorilor DIICOT, inculpaţii au vândut consumatorilor din Dolj canabis și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de „cristal”. Drogurile erau vândute pe o platformă de mesagerie online, în care utilizatorii se identificau prin nickname-uri, au mai explicat anchetatorii.

Potrivit anchetatorilor, inculpaţii au vândut droguri de risc şi mare risc începând cu luna septembrie 2023. Clienţi erau consumatorii de droguri din Dolj.
„Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada septembrie 2023 – ianuarie 2024, aceștia au deținut și comercializat către consumatori de pe raza județului Dolj, diferite cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) folosind o platformă de mesagerie online, în care utilizatorii își asigură conspirativitatea identificându-se prin nickname-uri. După stabilirea detaliilor legate de tipul de drog, cantitate și preț, tranzacția se realiza stradal”, au precizat anchetatorii.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în Craiova, la locuințele inculpaților, au fost ridicate cantități de canabis și cristal. Drogurile erau depozitate în diverse recipiente sau ambalate în folii. Au mai fost găsite şi ridicate cântare de precizie și grindere, dar şi obiecte cu urme de droguri.

Vânzători de „cristal” din Craiova, la judecată

Pe 31 ianuarie, cei doi inculpaţi au fost reţinuţi prntru 24 de ore. Au fost acuzaţi de comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc. Pe 1 februarie, cei doi bărbaţi au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpaţilor pentru 30 de zile.Mandatele de arestare au fost prelungite de instanţă pe 20 martie. Verificarea măsurii preventive ca fi făcută de judecătorii de la Tribunalul Dolj pe 22 martie.

Săptămâna acesta, procuroii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj miercuri, pe 20 martie şi urmează să intre în procedură de cameră preliminară. Un minor este parte vătămată în dosarul penal.

Citeşte şi: Craioveni acuzaţi de tentativă de omor în trafic, în arest preventiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS