20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn tribunal din Malta a respins extrădarea lui Paul al României

Un tribunal din Malta a respins extrădarea lui Paul al României

Un tribunal din Malta a respins luni cererea autorităților române de extrădare a lui Paul al României, arestat la sfârşitul lunii trecute în această ţară. Decizia nu este definitivă.

Un tribunal din Malta a decis, luni, să respingă cererea autorităților române de extrădare a Prințului Paul de România deoarece ar exista ”un risc real de încălcare a drepturilor fundamentale” ale acestuia, dacă acesta este trimis în România.

Paul al României, prin echipa sa de avocați, s-a opus vehement acestei proceduri de extrădare.

Paul al României a vrut să aștepte decizia instanței în libertate, însă magistrații maltezi au decis ca acesta să stea în arest până la un verdict al instanței, întrucât s-ar fi sustras urmăririi penale și apoi mandatului de condamnare la trei ani și patru luni în dosarul Ferma Băneasa.

Acesta a fost reținut și arestat preventiv în Malta, pe 28 aprilie, iar ulterior mandatele au fost prelungite succesiv. Autoritățile din Malta au solicitat o serie de documente de la Ministerul Justiției din România. Ministerul Justiției a trimis toate documentele în Malta, traduse în engleză și în malteză.

În plus, conform ministrul Justiției Alina Gorghiu, au fost trimise și documente suplimentare, din care să reiasă că în România condițiile din penitenciar au fost îmbunătățite, astfel că cer extrădarea lui Paul al României.

Decizia tribunalului maltez nu este definitivă.

Citeşte şi: Bărbat urmărit naţională după ce a fost condamnat ca a condus fără permis, prins la volanul unei maşini

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS