20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalNeil Lennon a semnat cu Rapid: „Este o oportunitate pentru mine“

Neil Lennon a semnat cu Rapid: „Este o oportunitate pentru mine“

Rapid Bucureşti a anunţat, luni, pe site-ul oficial, perfectarea contractului cu tehnicianul nord-irlandez Neil Lennon.

„Suntem încântaţi să anunţăm numirea lui Neil Lennon în funcţia de antrenor principal al echipei FC Rapid! În vârstă de 52 de ani, antrenorul nord-irlandez are o carieră impresionantă şi o experienţă vastă, atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Fostul căpitan al naţionalei nord-irlandeze a semnat un contract pe două sezoane, până în vara anului 2026“, se arată într-un comunicat al FC Rapid.

„Îmi doresc să facem performanță“

Neil Lennon a afirmat că îşi doreşte să facă performanţă la Rapid. El i-a asemuit pe suporterii giuleşteni cu cei ai lui Celtic, echipă pe care a antrenat-o în trecut.

„La început, am vorbit cu domnul Şucu şi cu (directorul sportiv) Daniel Sandu. Am purtat discuţii ample cu ei. Apoi, ne-am reîntâlnit în urmă cu câteva săptămâni şi am fost foarte impresionat de proiectul pe care mi l-au prezentat. Am fost foarte impresionat de domnul Şucu. Este un om foarte puternic, foarte inteligent, un om cu principii. A fost impresionant pentru mine. Apoi, vorbind şi cu Daniel, a fost o decizie simplă pentru mine.

Sunt foarte bucuros să fiu aici. Știu că Rapid este un nume foarte important în istoria fotbalului românesc. Este o oportunitate pentru mine. Sper să creez o conexiune puternică între mine şi suporteri, dar acest lucru vine odată cu obţinerea rezultatelor pozitive şi cu a face performanţă. Este responsabilitatea mea. Ştiu că sunt suporteri foarte pasionaţi, care iubesc clubul. Sunt asemănători fanilor lui Celtic. Îmi doresc să facem performanţă, acesta este obiectivul meu principal. Sper să întâlnesc curând suporterii şi voi face tot ce este posibil pentru a face performanţă cu Rapid“, a declarat Lennon.

Cine este Neil Lennon

Ca antrenor, Neil Lennon a fost de cinci ori campion al Scoţiei cu Celtic Glasgow (2012, 2013, 2014, 2019, 2020). A câştigat Cupa Scoţiei de patru ori cu Celtic (2011, 2013, 2019, 2020). A triumfat și în Cupa Ligii scoţiene (2020). A câştigat liga secundă scoţiană cu Hibernian FC (2017), a reuşit să îşi treacă în palmares Cupa Ciprului, cu Omonia Nicosia (2022). Lennon a fost numit de trei ori „Antrenorul anului“ în Scoţia (2012, 2013, 2020).

Ca jucător, Lennon are un CV bogat. A evoluat în cariera sa la echipe precum Glenavon, Crewe Alexandra, Manchester City, Leicester City, Celtic Glasgow, Nottingham Forest şi Wycombe Wanderers. A câştigat campionatul Scoţiei (de 5 ori), Cupa Scoţiei (de 4 ori), Cupa Ligii scoţiene (de 2 ori) şi a fost finalist al Cupei UEFA (2003). Are 40 de selecţii în echipa naţională a Irlandei de Nord, pentru care a marcat două goluri, fiind şi căpitan.

Dan Şucu: „Un antrenor autoritar“

Principalul acţionar al echipei de fotbal Rapid Bucureşti, Dan Şucu, a transmis un mesaj suporterilor cu ocazia numirii noului antrenor, Neil Lennon. El s-a declarat mulţumit de alegerea făcută în privinţa nord-irlandezului. A spus despre acesta că este un tehnician energic şi foarte autoritar.

„Stimaţi rapidişti, mă mulţumeşte faptul că domnul Neil Lennon, o legendă în Marea Britanie, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, se alătură proiectului nostru. Luând în considerare cariera sa, este cel mai titrat specialist străin venit să antreneze în România. Dânsul vine dintr-o cultură fotbalistică, cea anglo-saxonă, bazată pe seriozitate, pe muncă, pe reuşită. Cultură în care deciziile, odată luate, nu mai sunt comentate sau negociate, ci pur şi simplu sunt implementate. Un antrenor cu rezultate excepţionale, experimentat, dar încă tânăr, energic, foarte autoritar, un lider adevărat. Şi, în plus faţă de toate, un antrenor care poate lua decizii echilibrate, fără să vină în spate cu un bagaj de antipatii sau de preferinţe subiective în ceea ce priveşte lotul“, a afirmat Şucu într-un mesaj publicat pe site-ul oficial al clubului.

Își avertizează jucătorii

Dan Șucu a precizat, totodată, că este convins că Lennon va instaura ordinea în echipă astfel încât să nu mai existe jucători care să-şi manifeste „rapidismul“ din discotecă.

„Sunt convins că nu vom mai avea jucători care să-şi manifeste rapidismul la 3 noaptea din discotecă sau de pe pârtiile de schi, sau care să se prezinte la echipă cu kilograme în plus faţă de greutatea optimă. Sunt, de asemenea, convins că, în sezonul viitor, pregătirea fizică, implicarea şi determinarea în teren a echipei noastre vor fi la un nivel net crescut faţă de stagiunea abia încheiată. Ne-am fi dorit să avem puterea financiară de a-i oferi un salariu pe măsura celui apărut în presă, dar, momentan, nu suntem la acel nivel. Vrem să ajungem acolo în următorii ani şi putem să o facem doar pe baza unor performanţe sportive foarte bune“, a completat acţionarul rapidist.

Mircea Lucescu l-a indicat pe Neil Lennon

Dan Şucu i-a mulţumit şi lui Mircea Lucescu pentru sfaturile primite:

„Domnul Lennon va fi ajutat în noul sezon şi de un club RAPID mai puternic! Pe baza evaluărilor făcute împreună cu domnul Mircea Lucescu, căruia îi mulţumesc în mod special, vom continua investiţiile în infrastructură. Vom reforma în totalitate zona medicală (refacere, recuperare, nutriţie) şi, normal, vom continua investiţiile în jucători valoroşi, cu mentalitate de învingători. Sunt multe lucruri care vor fi schimbate în bine, dar prefer să îi las să vorbească despre ele pe colegii responsabili de implementarea lor!“.

Citește și: Sepsi renunţă la şapte jucători. Vezi cine sare din „schemă“!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS