10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFranta vrea trei puncte

Franta vrea trei puncte

Campioana mondiala din urma cu opt ani, Franta, intra in scena pentru a doua oara la Cupa Mondiala din Germania, astazi la Leipzig, de la ora 22.00, urmând sa dispute un meci capital pentru calificarea in optimile de finala ale competitiei cu nationala Coreei de Sud. Cu un moral alterat de remiza alba cu Elvetia din primul meci, elevii lui Raymond Domenech nu concep sa nu obtina toate cele trei puncte din disputa cu asiaticii, care au preluat sefia grupei dupa succesul cu Togo (2-1).
Este foarte probabil ca selectionerul „cocosilor“ sa abordeze diferit, cel putin in linia ofensiva, partida cu coreenii, alaturi de Henry in coasta defensivei adverse urmând sa apara inca un atacant, cel mai vehiculat nume fiind David Trezeguet.
De altfel, Domenech a si declarat ca Franta nu va mai comite erorile din partida cu elvetienii, in care „albastrii“ au fost ineficienti la finalizare si de câteva ori nesiguri in defensiva. In Franta, toata lumea se teme insa de o a doua eliminare dupa faza grupelor, similara cu cea din 2002, multi ziaristi opinând ca inca un rezultat de egalitate ar avea un efect devastator asupra moralului jucatorilor inaintea ultimului meci, cu Togo (pe 23 iunie, la Köln).
Starea de spirit a jucatorilor Coreei de Sud este la polul opus, iar pe umerii lor nu apasa nici un fel de presiune, obtinând pâna acum tot ce si-au propus, adica trei puncte din meciul de debut, cel cu Togo (2-1). Elevii lui Dick Advocaat au intors atunci rezultatul de la 0-1, iar unul dintre ei, atacantul Ahn Jung-Hwan, s-a grabit sa-si laude profesorul.
„Domnul Advocaat este un foarte bun tactician. Este capabil sa intoarca o situatie nefavorabila“, a spus jucatorul echipei MSV Duisburg, convins ca un astfel de episod ar putea avea loc si astazi, in ciuda faptului ca adversarul nu se va mai numit Togo, ci Franta.
In istoria lor, Franta si Coreea de Sud s-au mai intâlnit pâna in prezent de doua ori, in ambele cazuri impunându-se europenii: 5-0 in mai 2001, la Cupa Confederatiilor, si 3-2 in mai 2002, intr-o partida amicala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS