16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSuper-Begu a făcut o nouă „victimă“! Mertens, spulberată de româncă la Roma

Super-Begu a făcut o nouă „victimă“! Mertens, spulberată de româncă la Roma

Irina Begu își continuă parcursul excelent de la Roma, sportiva noastră calificându-se în optimile turneului „WTA 1000” după ce a surclasat-o pe Elise Mertens (favorită 27), scor 6-2, 6-0. Aflată pe locul 161 în clasamentul mondial, Begu s-a impus după doar o oră și 16 de minute de joc în fața sportivei din Belgia.

Începutul partidei a fost unul echilibrat, iar Mertens a fost prima care a câștigat pe serviciul adversarei (a condus cu 2-1). Au urmat 11 game-uri în care Elise a comis greșeală după greșeală, iar Irina a profitat din plin. Românca a câștigat 71% dintre punctele jucate cu primul serviciu și a reușit în total șase break-uri.

Aceasta a fost a cincea întâlnire dintre Begu și Mertens. Românca a obținut a doua victorie consecutivă, după ce belgianca se impusese în primele trei meciuri.

Irina Begu se va duela pentru un loc în sferturi cu învingătoarea meciului dintre Danielle Collins și Caroline Garcia.

Prin prezența în optimile competiției de la Foro Italico, Irina și-a asigurat un cec în valoare de 52.480 de euro. Ea a luat şi 120 de puncte la simplu (se află pe locul 126 în clasamentul WTA Live).

Citeşte şi: Un set câștigat la zerco nu a fost suficient! Jaqueline, învinsă de Gauff la Roma

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS