10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLusitanii sunt favoriti

Lusitanii sunt favoriti

Portugalia, marea favorita la calificarea in optimile de finala din Grupa D, mai are de depasit un obstacol pentru a trece si matematic de prima faza a competitiei. Dupa ce in prima partida a Mondialului s-a chinuit cu Angola, in fata careia s-a impus la limita (1-0), formatia antrenata de Luis Felipe Scolari va intâlni astazi, la Frankfurt, de la ora 16.00, alta selectionata slab cotata, cea a Iranului.


Lusitanii vor putea beneficia la meciul de pe „Commerzbank Arena“ si de serviciile mijlocasului Deco, absent la partida cu angolezii din cauza unei accidentari, dar nu vor avea parte de un Cristiano Ronaldo la capacitate maxima, acesta acuzând probleme musculare in ultimele zile. Echipa Portugaliei, certata de suporteri si de presa din tara dupa victoria neconvingatoare din primul meci, trebuie sa demonstreze ca isi merita titulatura de vicecampioana europeana.


„Ma astept la un meci cu adevarat dificil. Pentru iranieni este ultima sansa de a mai prinde optimile, asa ca jocul va fi ca o finala“, a spus capitanul portughezilor, Luis Figo.


De partea cealalta, arabii isi joaca ultima carte, având in vedere ca in primul meci s-au inclinat cu 3-1 in fata celeilalte favorite a grupei, Mexic.


Singura problema la iranieni o reprezinta accidentarea la spate a capitanului Ali Daei, dar, potrivit ultimelor informatii din staff-ul Iranului, atacantul s-a refacut in mod miraculos si va putea fi folosit in partida cu lusitanii. Daca selectionerul Branko Ivankovic nu-si pierduse optimismul dupa partida cu Mexic, spunând ca se poate intâmpla orice in aceasta grupa, jucatorii iranieni par mai degraba sceptici in privinta calificarii in optimile de finala.


„Ne va fi greu, situatia noastra nu este deloc roz si vom avea sâmbata in fata una dintre cele mai bune echipe din Europa“, spunea ieri mijlocasul Mehdi Mahdavikia, legitimat la Hamburg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU