17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPiramida pierdută din Yonaguni

Piramida pierdută din Yonaguni

Pe coasta de sud a insulei japoneze Yonaguni se află niște ruine submersibile estimate a fi vechi de aproximativ 8.000 de ani. Deşi unii credeau că acestea au fost sculptate de fenomenele geografice, acum se confirmă faptul că au fost realizate manual, de către om, relatează www.cerchinelgrano.info.

O structură de rocă asemănătoare unei piramide se găseşte la o adâncime de 25 de metri, lângă insula Yonaguni, în Japonia. Ea a intrat în atenția lumii pe 9 iulie 1997, când, pe site-ul american al jurnalistei Laura Lee (http://www.lauralee.com/japan.htm) a apărut o informaţie cel puţin ciudată: „Prietenul meu Shun Daichi mi-a trimis din Japonia şase fotografii cu monumente din piatră aflate sub apă. Nu este vorba de piramide, în sensul adevărat al cuvântului, ci de ruine subacvatice, prezentate de televiziunea japoneză într-un documentar. Este vorba de şase structuri, descoperite în largul insulelor Okinawa. Una este în Taiwan. Oricum, toate sunt sub apă. Toţi geologii implicaţi sunt de acord că acest structuri au o vechime de peste 12.000 de ani“. Informaţia se termină aşa, fără alte comentarii şi fără a i se acorda cine ştie ce importanţă. Nimeni nu se aştepta la agitaţia care a urmat. Printre primii americani care s-au grăbit spre Japonia s-au aflat cercetătorul John Anthony West şi geologul Robert Schoch. Formaţiunile uriaşe dau senzaţia că în adâncuri s-ar găsi ruinele unui oraş antic, scufundat cu mii de ani în urmă. Cea mai mare structură are o formă complicată, ca o piramidă în trepte, şi se află la o adâncime de 25 de metri, pe coasta insulei Yonaguni. După ce au analizat mai atent formaţiunile de piatră, cei doi cercetători au crezut iniţial că structurile asemănătoare unor platforme şi unor terase sunt formaţiuni naturale. Schoch a prelevat mai multe probe de rocă şi analizele au arătat că ele erau formate din nămol şi gresie geologică, depuse acum 20 de milioane de ani.

Ipoteze infirmate

Pe 18 octombrie 1997, cercetătorul japonez Shun Daichi replica pe internet: „Schoch şi West au greşit“. Ruinele au fost studiate şi de profesorul  Masaki Kimura, de la Universitatea din Ryukyu, care a declarat că structurile au fost, fără îndoială, create de om. „West a căutat cu orice preţ Atlantida în Occident, însă noi, japonezii, suntem siguri de ceea ce spunem. Am studiat atent primele materiale filmate cu ruinele, realizate de un profesionist pe nume Kihachiro Artake, şi, de comun acord cu geologul Ishii, de la  Universitatea din Tokyo, am ajuns la concluzia că ruinele sunt artificiale. În urma explorărilor au fost descoperite numeroase structuri, una dintre acestea părând o statuie asemănătoare Sfinxului. „Acest Sfinx subacvatic seamănă cu un chinez sau cu vechiul rege din Okinawa“, a spus Kimura. De asemenea, din apropiere au fost recuperate mai multe tăbliţe din piatră, una dintre ele fiind cunoscută sub numele de „Piatra Rosetta din Okinawa“. Pe aceasta erau gravate simboluri asemănătoare cu hieroglifele egiptene. Deşi mesajul nu a fost descifrat, unii specialişti sunt de părere că acesta ar putea ascunde povestea oraşului pierdut.

Civilizaţia planetară

Piramida subacvatică şi toate celelalte relicve descoperite la Yonaguni ar putea fi dovezi ale unei civilizaţii avansate, care a existat în timpul ultimei ere glaciare.
La rândul său, după un timp, Schoch şi-a mai schimbat părerea: „Noi ar trebui să luăm în considerare posibilitatea ca monumentul Yonaguni să aibă o structură de bază naturală, care a fost consolidată şi modificată de oameni, din cele mai vechi timpuri“.
Teruaku Ishi, profesor de geologie la Universitatea din Tokio, afirmă că piramidele scufundate ar putea data de acum 8.000 de ani. Alţi specialişti vorbesc chiar de 12.000 î.d.Hr., altfel spus, mai vechi decât piramidele din Egipt. Corespondenţa arhitectonică între structurile subacvatice din Okinawa şi templele egiptene, mesopotamiene şi mesoamericane aduce în prim-plan teoriile pe care amatorii de paleoastronautică le-au susţinut de-a lungul timpului şi pe care tot mai mulţi arheologi au început să le ia în considerare: este vorba de prezenţa unei civilizații planetare foarte evoluate, precedentă Marelui Potop, Atlantidei sau legendarului tărâm Mu, din ale cărei culturi au rămas urme în monumentele magalitice răspândite aproape peste tot în lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS