Cartea “Popa’S, printre mai marii lumii/ Ion Jianu în dialog cu Ştefan Popa-Popa’S” va fi lansată sâmbătă la Timişoara

Autori


La sfârşitul acestei săptămâni, timp de trei zile (vineri,sâmbătă şi duminică), la Timişoara, va avea loc ediţia a V-a a Salonului Internaţional de Caricatură de Presă şi Arte Vizuale Satirice.

Sâmbătă, cu participarea maestrului Gheorghe Zamfir, sunt programate lansări de cărţi, printre care şi cea a publicistului craiovean Ion Jianu: “Popa’S, printre mai marii lumii/ Ion Jianu în dialog cu Ştefan Popa-Popa’S”, volum apărut la Editura EIKON Bucureşti.

Cuvântul înainte este semnat de Dan Puric. Moderator: Cornel Ungureanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor-filiala Timişoara. Volumul cuprinde interviurile pe care Ştefan Popa-Popa’S le-a acordat,de-a lungul ultimilor ani, Gazetei de Sud, plus alte conversaţii. Această carte, ilustrată cu 50 de lucrări (caricaturi, portrete) ale lui Popa’S, va fi lansată şi Gaudeamus Bucureşti 2017.

Muzeul „Popa’S” şi Salonul Internaţional de Caricatură de Presă

La Salonul Internaţional de Caricatură de Presă şi Arte Vizuale Satirice au fost invitate personalităţi din România şi din străinătate, printre care: Dan Puric, Gheorghe Zamfir, Dorel Vişan, Horaţiu Mălăele, Ilie Năstase, Florin Piersic, Mihai Covaliu, Nicu Alifantis, Cornel Ungureanu, Tudor Banuş (Franţa), Giorgio Cegna (Italia), Antonio Calderon de Jusus (Spania), Doru Bosiok şi Jugoslav Vlahovici (Serbia).


În prima zi a manifestărilor, vineri, în prezenţa maestrului Ştefan Popa-Popa’S (alintat de presa americană drept “regele caricaturii”), va fi vernisată expoziţia “Muzeul Popa’S”şi deschiderea Salonul Internaţional de Caricatură de Presă şi Arte Vizuale Satirice, evenimente urmate de caricaturi “live” pentru toţi participanţii.

Ileana Vulpescu versus Popa’S: „Dumnezeu să ne ocrotească acest mare artist, o mîndrie a neamului”

Celebra scriitoare Ileana Vulpescu a transmis un mesaj artistului plastic omagiat la manifestarile de la Timişoara: „Stefan Popa-Popa’S… Caricaturist ? Da. În măsura în care împărţim arta pe genuri. Altminteri l-aş numi un geniu al portretului, un psiholog care atinge şi cea mai ascunsă cută a celui căruia-i face portretul: o viață: trecut, prezent, viitor. Din cîteva linii de creion.

Îi mulțumesc cu plecăciune pentru generoasa onoare de care ne-a învrednicit pe soțul meu și pe mine, făcîndu-ne un portret necaricatural, pentru o carte de interviuri.

Dumnezeu să ne ocrotească acest mare artist, o mîndrie a neamului”.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 20 iulie 2018

Top